GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-12-2023 00:12

Konya Büyükşehir’den “Akıllı Şehir Konya Ideathonu”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehircilik alanında yenilikçi çözüm fikirlerinin yarıştığı Akıllı ve Sürdürülebilir Şehir Çözümleri Ideathonu düzenledi. Konya’dan ve Konya dışından etkinliğe katılan yarışmacılar, toplumun geleceğini etkileyecek kritik konulara çözüm sunmak için proje geliştirirken etkinlikte “Afet ve Acil Durum Yönetimi” kategorisinde "Yaşam Kapsülü" projesi birinci oldu.

Konya Büyükşehir’den “Akıllı Şehir Konya Ideathonu”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akıllı ve Sürdürülebilir Şehir Çözümleri Ideathon’u gerçekleştirildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi’nde düzenlenen ve Akıllı Şehircilik alanında yenilikçi çözüm fikirlerinin yarıştığı etkinlikte Konya’dan ve Konya dışından katılımcılar yer aldı.

Tükenen kaynakların etkili bir şekilde yönetilmesi ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun çözümler geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen ideathon etkinliğinde katılımcılar, “Akıllı Ulaşım ve Mobilite”, “İklim Değişikliği”, Sıfır Atık, “Yeşil Enerji”, "Afet ve Acil Durum" gibi önemli şehir sorunlarına yönelik 24 saat boyunca akıllı şehirler için sürdürülebilir çözümler geliştirmek için yarıştı. 

Toplumun geleceğini etkileyecek kritik konulara çözüm sunmayı hedefleyen yarışmacılar, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birim uzmanlarından oluşan jüriye projelerini sundu. Maratonun değerlendirme ve sonuç kısmında, çevresel ve yerel sorunlara getirdikleri çözümlerle dikkat çeken önemli projeler ödüllendirildi.

Akıllı ve Sürdürülebilir Şehir Çözümleri Ideathonu'nda, “Afet ve Acil Durum Yönetimi” kategorisinde "Yaşam Kapsülü" projesi birinci olurken, “Sıfır Atık” kategorisinde ikinci sırayı “Tekno Tohum” üçüncülüğü ise “Akıllı Ulaşım” kategorisinde “Konyaloop” projesi aldı.

EditörEditör