Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 20:43

Konya, 36. Ahilik Haftası Etkinliklerine Hazır

18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan 36’ıncı Ahilik Haftası Konya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. KONESOB Başkanı Karabacak, 19 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek Ahi Esnafının yürüyüşüne tüm esnafı davet etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-09-2023 13:57
Konya, 36. Ahilik Haftası Etkinliklerine Hazır

18 – 24 Eylül tarihleri arasında Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak 36’ıncı Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Konya’da açılış etkinliği 18 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’ın ve Oda Başkanlarının Anıt Alanına Çelenk sunumuyla start alacak.

19 Eylül Salı Günü ise, Konya Protokolü, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine bağlı Oda Başkan ve yöneticileri ile esnaf ve sanatkarların, vatandaşların ve öğrencilerin de katılımıyla Ahi Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Alaeddin Bulvarı üzerinden başlayacak ve Konya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirilecek olan yürüyüş Kapı Cami meydanında sona erecek. Buradaki törende ise kalfalıktan ustalığa geçişi temsilen Şed Kuşanma Gösterimi yapılacak. Program da protokol konuşmalarının ardından Konya’da İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağına plaket taktim edilecek.

22 Eylül Cuma günü ise Esnaf ve Sanatkarlara ve vatandaşlara Ahi Lokması ikramı yapılacak. Cuma namazından sonra ise kan bağışında bulunulacak.

Hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Türk-İslam kültürünün önemli bir figürü olan Ahî Evran’ı anmak ve onun kıymetli mirasını korumak için düzenlenecek olan etkinliklere tüm Esnaf ve Sanatkarları ve vatandaşları davet etti.kaynak:bbnhaber

EditörEditör

YORUMLAR