Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 19:03

Katil İsrail dünyanın gözü önünde soykırıma devam ediyor!

Bir aydır dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım yapan İsrail dün de yüzlerce Filistinli'nin barındığı Megazi mülteci kampını vurdu. Çoğu kadın ve çocuk 51 Filistinli katledildi. Türkiye, 3 maymunu oynayan dünyaya karşı vicdanın sesini haykırmaya devam ediyor.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 06-11-2023 09:12
Katil İsrail  dünyanın gözü önünde soykırıma devam ediyor!

Sivilleri hedef alan saldırılarıyla dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırıma devam eden İsrail önceki gece Megazi Mülteci Kampı'nı vurdu. Saldırıda, çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 51 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.
İsrail ordusu, Endonezya Hastanesi çevresine de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Tel Ez-Zater bölgesinde su depolarının vurulması sonucu çevredeki evleri su bastı.
İsrail 'Gazze'ye kesinlikle akaryakıt girişine izin verilmeyecek' açıklaması yaptı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarında 7 Ekİm'den bu yana 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre de İsrail'in insanlık dışı saldırıları nedeniyle 1 milyon 600 binden fazla Filistinli yerinden oldu.


4 ÇOCUĞU VE 3 KARDEŞİNİ KATLETTİLER!
İsrail'in dün Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırısında, Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Muhammed el-Alul'un evi tamamen yıkıldı.
El-Alul, 4 çocuğunu ve 3 kardeşini kaybetti. Saldırıda gazetecinin eşi, bir çocuğu, annesi ve babası da yaralandı.


GERÇEĞİ AKTARANLAR HEDEF

Han Yunus'ta görevi başında olduğu sırada saldırı haberini alan Alul, şunları kaydetti: "Önce 'Komşunun evi vuruldu' dediler, ama ilk andan itibaren vurulan evin benimki olduğunu hissetmiştim.
Çocuklarım öldü. Erkek kardeşim ve çocukları öldü. Kız kardeşlerim öldü. Kimse kalmadı. İsrail'in, askeri noktaların hedef alındığı iddiaları yalan.
Yahudiler, gerçekleri aktaran herkesi hedef alıyorlar." Alul'un çocukları ve kardeşlerinin cansız bedenlerini teşhis ettiği anlar yürekleri dağladı.


KATİLİN HEDEFİ KUDÜS!
İsrail Ordusu dün Kudüs Hastanesi çevresini saatlerce havadan ve karadan bombaladı. Saldırılarda onlarca yaralı ve ölü var. Hastanede 14 bin sığınmacı barınıyor.
HASTANELER İNSANLIĞIN ÇIĞLIKLARIYLA İNLEDİ
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Megazi Mülteci Kampı'nı hedef alan "katliam" sonrası başta Şifa hastanesi olmak üzere acil servislerinin ağır yaralılarla dolduğunu duyurdu.
İSRAİLLİ DOKTORLARIN ALÇAK BİLDİRİSİ
İsrailli bir grup doktor Gazze Şeridi'ndeKİ Şifa Hastanesi'nin Filistinli silahlı grupların üssü olduğunu iddia ederek, bombalanmasını isteyen bir bildiri yayımladı.
İsrail'deki "HaMedash" isimli haber sitesinde yer alan habere göre, bildiride İsrail ordusunca Şifa Hastanesi'nin bombalanmasının "meşru hak" olduğu iddia edildi.
Kendilerine "İsrail Askerlerinin Hakları İçin Doktorlar" adını veren grup tarafından yazılan bildiriyi, sağlık sisteminde çalışan doktorlar imzaladı.
Daha önce de 47 haham Şifa Hastanesi'nin bombalanmasını içeren bir bildiri yayımlanmıştı.
İSRAİLLİ BAKAN 'GAZZE'YE NÜKLEER BOMBA ATABİLİRİZ' DEDİ
İsrail'in aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu söyledi.
Netanyahu gelen tepkiler üzerine Eliyahu'yu kabine toplantılarından uzaklaştırdı.
Gazze hükümeti 'Sözlerim mecaziydi' diye çark eden İsrailli bakanın açıklamalarının savaş suçu itirafı olarak kabul edilmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne çağrı yaptı.
BAKAN KOCA DUYURDU: GAZZE'DEKİ YARALI VE HASTALARI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Hastane ve sağlık malzemesi yardımı için 2 gemimize Mısır limanlarına giriş izni verilmiş durumda.
Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesinde tedavi görmekte olan kanser hastaları başta olmak üzere daha önce tarafımıza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacı olan 1000'e yakın hasta ve yaralının, Refah sınır kapısı üzerinden Mısır'a getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor.
İsrail'den dünyanın gözü önünde soykırım! 1 aydır kadın, çocuk ve yaşlı demeden katlediyorlar
Ardından, kanser hastaları ve durumu acil olanların ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi planlanmakta.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR