GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-06-2023 15:11

Karatay Lavanta Bahçesinin Kapılarını Açıyor

Karatay’ı “mor turizm” cennetine çeviren Lavanta Bahçesi yeni sezonu açıyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, lavanta bahçesinin ne zaman açılacağını açıkladı

Karatay Lavanta Bahçesinin Kapılarını Açıyor

Karatay Lavanta Bahçesi’nin 2023 sezonunu ne zaman açacağı belli oldu. Karatay Belediyesi tarafından 2019 yılında Konya’ya kazandırıldıktan sonra şehrin en gözde mekânlarından birisi haline gelen Karatay Lavanta Bahçesi önümüzdeki günlerde ziyaretçilere kapılarını açıyor. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve adeta ziyaretçi akınına uğrayan resmi rakamlara göre 380 bin misafiri ağırlayan Lavanta Bahçesi, bu yıl da ziyaretçilerine görsel bir şölen vaat ediyor.

Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde oluşturulan ve bu yıl yeni alanın da dahil edilmesiyle daha da büyütülen Karatay Lavanta Bahçesi, Karatay Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde hazır hale getirildi ve bahçe, kapılarını ziyaretçilerine açmak için geri sayıma geçti.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, lavanta bahçesinin 1 Temmuz itibariyle ziyarete açılacağını açıkladı.

Büyük ilgi gören Lavanta Bahçesi’ne uğrayan vatandaşlar; Lavantalar arasına yerleştirilen salıncak, nostaljik mini traktör, köprüler, saman balyaları, su kuyusu ile seyir terasları ve yürüyüş yolları gibi daha birçok noktada diledikleri gibi fotoğraflar çekiyor. Karatay Lavanta Bahçesi içerisinde Karatay Belediyesi tarafından oluşturulan büfede dinlenen vatandaşlar, kendilerine ikram edilen Lavantalı dondurma ve gazozun da tadına bakma fırsatı buluyor.

EditörEditör