YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-03-2023 16:21

Karatay Belediyesi’nden “Lavanta Kokulu Okullar” Projesi

Karatay Belediyesi, öğrencilerin hem tarıma hem de doğaya olan ilgisinin artırılması amacıyla Karatay’daki okullara öğrencilerin de katılımıyla Lavanta bahçeleri kuruyor. Çevreye yaydığı hoş kokusu ve mor renkleriyle görsel şölen yaşatan Lavanta bahçesi oluşturulması projesi, ilçedeki okulları kapsıyor.

Karatay Belediyesi’nden “Lavanta Kokulu Okullar” Projesi

Özellikle son yıllarda eğitim alanındaki proje ve yatırımlarıyla tüm kesimlerin büyük takdirini toplayan Karatay Belediyesi şimdi de ilçedeki okullara tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alan ve güzel kokusuyla bilinen Lavanta bahçeleri kuruyor.

KARATAYLI ÖĞRENCİLER KENDİ LAVANTA BAHÇELERİNİ KENDİLERİ KURUYOR

Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, proje kapsamında Karatay’daki okulların bahçelerine uygun alanlar oluşturdu. Belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü personeli ile uzman personeller, lavanta ekimini gerçekleştirecek öğrenci ve öğretmenlere lavanta ekiminin uygulamalı bir şekilde eğitimini veriyor. Eğitimin ardından ise öğrenciler ve öğretmenler, okullarında oluşturulan Lavanta bahçelerine ekimleri gerçekleştiriyor.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERDEN KARATAY BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Okullarda hayata geçirdiği proje dolayısıyla Karatay Belediyesi’ne teşekkür eden öğretmen ve öğrenciler, söz konusu proje sayesinde hem doğayla daha fazla buluştuklarını hem de okullarının estetiğine güzel bir katkı sunulduğuna vurgu yaptılar.

Öğrenciler; “Karatay Belediyesi, okullarımız için böyle güzel bir proje başlatmış. Biz de bu çerçevede okulumuzun bahçesine Lavanta ekiyoruz. Hem toprakla ve doğayla buluşmuş oluyoruz hem de okulumuzun estetik görünüme kavuşmasına katkı sunuyoruz. Okullarımız yaz aylarında çok güzel kokacak. Bu proje için Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyoruz” dediler.

OKULLARIMIZ DA LAVANTA KOKACAK

Karatay’da hayata geçen projeyi değerlendiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise şunları aktardı; “Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim alanına hep öncelik verdik. Bu yönde de bugüne kadar çok güzel proje ve yatırımlara imza attık. Belediye olarak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor ve ilçemizdeki okullarda lavanta bahçeleri oluşturuyoruz. Amacımız öğrencilerimizi doğayla buluşturmak ve tarımsal üretime teşvik etmek. Artık okullarımız da yaz aylarının gelmesiyle birlikte Lavanta kokacak. Karatay Belediyesi olarak eğitimin, eğitimcinin ve öğrencilerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.”

EditörEditör