SAĞLIK
Giriş Tarihi : 15-11-2023 15:54

Karatay Belediyesi Sağlık Altyapısını Güçlendirmeye Devam Ediyor

Karatay Belediyesi tarafından hayırsever İlker Yiğit’in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi’ne kazandırılan ve 20 milyon liraya mal olan Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Sağlık tesisinin Konya’ya hayırlı olmasını dileyen Konya Valisi Vahdettin Özkan; açılan merkezin Konya’daki birlik ve beraberliğin çok güzel bir ürünü olduğunu söyledi. Merkezin Konya’ya ve Karatay’a hayırlı olmasını dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da; “Karatay Belediyemiz Konya’ya ve Türkiye’ye örnek bir tesis ortaya çıkardı” dedi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, göreve geldikleri günden bu yana Karatay için çalıştıklarını belirterek; “Son 4,5 yılda Karatayımıza işlevsel ve modern mimariye sahip aile sağlığı merkezleri ve tesisleri kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediyesi Sağlık Altyapısını Güçlendirmeye Devam Ediyor

Karatay Belediyesi’nin hayırsever İlker Yiğit’in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi’ne kazandırdığı Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi.  

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE TÜRKİYE SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde özellikle son 21 yılda Türkiye’nin sağlıkta adeta çağ atladığına vurgu yaptı.  

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, tüm hemşerilerimize hizmet ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İşimizi yaparken vatandaşlarımızın isteklerini, ihtiyaçlarını ve beklentilerini önemsiyor; bu doğrultuda yeni ve özgün projeler geliştiriyoruz. Yatırım planlarımızı bu çalışmalara uygun yapıyoruz; mümkün olan en kısa süre içerisinde de tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımıza verilen hizmetler arasında insan ve toplum sağlığıyla ilgili yatırımlar çok önemlidir. Biliyorsunuz birinci basamak sağlık hizmetleri, vatandaşlarımızın kolayca ulaşabildikleri, etkin ve yaygın hizmet aldıkları Aile Sağlığı Merkezlerinde verilmekte. Hazreti Ebubekir Efendimiz ‘Hiç kimseye, imandan sonra, sağlıktan daha üstün bir nimet verilmemiştir’ buyurmuştur. Allah bu topraklara ‘Ey oğul; İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın.’ diyen Şeyh Edebali gibi; ‘Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi...’ diyen Kanuni Sultan Süleyman gibi

kıymetli büyükler nasip etmiştir. Bizler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu vizyonla ülkemize sağlıkta çağ atlattığını biliyoruz. Türkiye’nin hayata geçirdiği birçok yatırım ve hizmet, tüm dünyada örnek gösterilmeye devam ediyor” dedi.  

SON 4,5 YILDA KARATAYIMIZA İŞLEVSEL VE MODERN MİMARİYE SAHİP AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ KAZANDIRDIK, KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

Sağlık alanında kazanılan söz konusu ivmeyle gerek devlet, gerek yerel yönetimler gerekse de hayırseverlerin, vatandaşın sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabildikleri amacıyla Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettiğini vurgulayan Hasan Kılca, bu çıtayı daha ileriye taşımak için Karatay Belediyesi olarak tam destek verdiklerini aktardı.  

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı; “Belediyeler olarak gerek sağlık hizmetleri gerekse eğitimle ilgili hizmetler bizlerin doğrudan görevi değil. Ama bu hizmetler için Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçe belediyelerimizle birlikte dört elle sarılıyoruz. Belediye olarak bu çıtayı ileriye taşımak adına İl Sağlık Müdürlüğümüze tam destek vermeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda son 4,5 yılda Selim Sultan Aile Sağlığı Merkezimizi, Nakipoğlu Karatay Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezimizi tamamlayarak müdürlüğümüze teslim ettik. Yine Hayıroğlu Sağlık Evi’ni tamamladık. Sedirler, Akabe ve Doğuş Mahallelerimizde yaptığımız protokollerle yeni sağlık merkezlerinin inşaatları ise devam ediyor. Bugün de Karakulak Mahallemize Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezimizi kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hayırsever hemşehrimiz İlker Yiğit’in katkılarıyla temelini attığımız bu tesis vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu vesileyle hayırsever hemşehrimize şükranlarımı sunuyorum. Merkezimiz ilçemize çok yakıştı. Bu tür merkezler bölgemizin kentsel dönüşümüze de ivme kazandıracaktır. Tesisin bugünkü güncel maliyeti yaklaşık 20 milyon liradır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki bu yatırımımız da, göreve geldiğimizden beri yaptığımız bütün yatırımlarımız gibi, tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bir yatırım. Merkezin açılmasıyla vatandaşlarımız ilk basamak sağlık hizmetlerinden kolay bir şekilde ve modern tesiste tedavi olanaklarından faydalanmaya başladı. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlıklarımız, Müdürlüklerimiz, teşkilatlarımız ve hayırseverlerimiz birlikte hizmet odaklı hareket ediyoruz. Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’mizin ilçemize, şehrimize, sağlık camiamıza ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”  

BU TÜR HİZMETLER, SADAKA-İ CARİYE DEFTERİNİN KAPANMAMASINA VESİLE OLMASIDIR

Hayırsever İlker Yiğit, yaptığı konuşmada; “Yapılan bu tür hizmetler, sadaka-i cariye yani amel defterinin kapanmamasına vesile olmasıdır. Bizler de inşallah böyle bir dua kapısının açık olacağı ve babama bir hayır yapmış olduk. Bunu İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Karatay Belediyemizin işbirliğiyle gerçekleştirdik. Bu vesileyle, İl Müdürümüze ve Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  

HEDEFİMİZ DE KARATAY’DA 145 AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİNİN TESİS EDİLMESİ

Sağlık yatırımlarında Konya modeline yeni bir halka daha eklendiğini aktaran Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç; Karakulak Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin Türkiye’ye örnek bir nitelikte olduğunu dile getirdi.  

Merkezin birlik ve beraberliğin güzel bir ürünü olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Koç şunları söyledi; “Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca ve Hayırseverimiz İlker Beyin katkılarıyla güzel bir eser ortaya konuldu. Burada ekonomik ömrünü tamamlamış bir sağlık ocağımız vardı. Şu anda ise Türkiye’ye örnek bir Aile Sağlığı Merkezi inşa edildi. Bu model hem işbirliği açısından Türkiye’ye örnek oluyor. Bu alanda Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız büyük katkı sağlıyor. Özellikle arsa konusunda belediyelerimizin desteği noktasında sıkıntı yaşamıyoruz. Karatay Belediyemizin katkılarıyla 4 aile sağlığı merkezi ve bir sağlıklı hayat merkezi tamamlandı. 4 adet kamunun aile sağlığı merkezi tamamlanmış durumda, yine 3 adet hayırseverimizin yaptığı aile sağlığı merkezi tamamlanmış durumda ve 3 tanesinin de inşaatı devam ediyor.  Bunlar da tamamlandığında son 6 yılda 83 aile hekimliği birimi toplamda 14 aile sağlığı merkezi hizmete girmiş oluyor. Nihai hedefimiz de Karatay’da 145 aile hekimliği biriminin tesis edilmesi. Hayırseverimiz İlker Bey’in babası Yusuf Bey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Karatay Belediye Başkanımıza da hassaten teşekkür ediyorum. Başkanımız hiçbir zaman bizi darda ve yalnız bırakmıyor. Sağlık adına ne istersek her zaman ekibiyle birlikte yanımızda oluyor. Bu eserin Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

KARATAY BELEDİYEMİZ KONYA’YA VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR TESİS ORTAYA ÇIKARDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı.  

Başkan Uğur İbrahim Altay; “Konya birçok konuda olduğu gibi hayırseverleri ile de öne çıkmış bir şehir. Büyük katkıyı da Karatay Belediyemiz ortaya koyarak Konya’ya, Türkiye’ye örnek böyle bir tesis ortaya çıkarılmış oldu. İnşallah ihtiyaç olmasın ama ihtiyaç olduğu zaman bu aile sağlığı merkezimiz her türlü fiziki şartlarıyla bölgemize hizmet edecek bir yapıya kavuşmuş oldu. Geçtiğimiz gün Selçuklu belediyemizle birlikte bir okulun temel atma töreninde gerçekleştirmiştik. Bugün bir sağlık tesisisin açılışını yapıyoruz. Ben bu tesisin yapımında ve açılmasında emeği geçen Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya, tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. Onunla birlikte çalışan ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum, hayırseverimize teşekkür ediyorum, İl Sağlık Müdürlüğümüzün nezdinde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum ve özellikle Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nde hizmet veren hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

BU TESİS, KONYA’DAKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN GÜZEL BİR ÜRÜNÜ  

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise; merkezin Konya’daki birlik ve beraberliğin çok güzel bir ürünü olduğunu ifade etti.  

Vali Vahdettin Özkan; “Sağlık hizmeti insanların en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlerin başında gelmektedir. Sağlık hizmetlerinin etkinleştirilmesi yaygınlaştırılması bütün insanlarımızın bu hizmetlerden istifade etmesi için merkezi hükümetimizin belirlemiş olduğu çerçevede yerel dinamiklerin bu işin içinde olması çok önemli. Bu işin öncülüğünü yapan Konya Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizin bu anlamda oluşturmuş olduğu katma değer ve sunmuş olduğu hizmet çok önemli. Yerel dinamikler, kendi içinde dayanışma içinde bir hedefe yönelmiş. Bu hedefin odağında da insanın olması hassaten insan sağlığının olması önemli

hiyerarşisinde ön sıralarda yer almaktadır. Bu mahallemizde de bu hizmetin Karatay Belediyemizin ve hayırseverin katkılarıyla böyle bir hizmetin yapılması ayrı bir kıymeti var. Bu da Konya’nın bereketidir. Konya’da belediyelerimizin yaptığı hizmetler çok seri bir şekilde ve nitelikli olarak gerçekleşiyor. Burada çalışan hekim kardeşlerime sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Bu hizmeti tesis eden İl Sağlık Müdürlüğümüz çalışanlarına belediyemize ve hayırseverimize teşekkür ederim. Karatay Belediye Başkanımız Hasan Bey çok iyi sağlık imkanları sunan binalar yaparak sağlık bakanlığımıza ve siz vatandaşların hizmetine sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.  

Protokol konuşmalarının ardından Karatay Belediyesi ve hayırsever İlker Yiğit’in katkılarıyla tamamlanan Karatay Yusuf Yiğit Aile Sağlığı Merkezi’nin resmi açılışı, edilen duanın ardından kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Açılışın ardından protokol üyeleri, merkezi gezerek tesiste verilen hizmetler hakkında bilgi aldılar.

2377 metrekare arsanın 1080 metrekarelik inşa alanına sahip aile sağlığı merkezi 20 milyon liraya mal oldu. Merkezde; 5 doktor odası, 5 hemşire odası, Gebe İzleme Odası, Aşı ve Bebek İzleme Odası, Tıbbi Müdahale Odası, Laboratuvar ve çok amaçlı bir de salon bulunuyor.

Merkezin açılış programına ayrıca; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Seyit Özcan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Hayırsever İlker Yiğit, AK Parti Karatay İlçe Teşkilat mensupları, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, doktorlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

EditörEditör