ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 09-09-2023 16:09

Kahramanmaraş'ta facia! Kamyon Cenaze namazı kılanların arasına daldı: 4 ölü 25 yaralı!

... Kahramanmaraş Andırın'da freni boşalan kamyon, cenaze namazı kılanların arasına daldı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 1'si ağır 25 kişinin de yaralandığını açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili şüphelinin gözaltına alındığını vurguladı.

Kahramanmaraş'ta facia! Kamyon Cenaze namazı kılanların arasına daldı: 4 ölü 25 yaralı!

Korkunç kaza, öğle saatlerinde Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi Darıovası Mahallesi'nde yaşandı.

Freninin boşaldığı iddia edilen kamyon, önce yol kenarındaki araçlara çarptı.

Ardından köyde vefat eden Davut Avan'ın cenazesinin defni için yol kenarındaki mezarlıkta bulunan vatandaşların arasına daldı.

Namaz için saf tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi çağrıldı. Kazada ölenlerin olduğu bilidirilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Andırın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların bazılarının Şanlıurfa'ya sevk edildiği de açıklandı.

Ekipler, kamyonun altında kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta kamyonun, cenaze namazı kılanların arasına daldığı kazayla ilgili şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer şu an olay yerine seyir halinde olduğunu belirterek İlk belirlemelere göre kazada, 4 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 1'i ağır olmak üzere 25 vatandaşımızın ise yaralandığı tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan ise olay yerinde yaraların hastaneye kaldırıldığını açıkladı. "Olay yerinde şu an bir yaralımız yok. Hepsi hastaneye kaldırıldı. Temennimiz can kaybının artmaması" ifadesini kullandı.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU: KAMYON HIZLIYDI!

Ekipler, görgü tanıklarının da ifadesini aldı. Korkunç kazaya şahit olanlar, kazanın bir anda olduğunu ve can pazarı yaşandığını anlattı. Cenazeye katılanlardan Abdullah Bekirli, kamyonun kayarak kalabalığın arasına girdiğini anlattı. "Yukarıdan aşağı kamyon hızlı geldi. Vites düşürmek istedi ancak vites düşemeyince frene bastı ve teker çakıla geldi. Çakıla gelince kamyon devrilerek araçlara çarptı, ardından kalabalığı altına aldı" ifadesini kullandı.

Kamyonun çarptığı kamyonetin sürücüsü Ertuğrul Temiz ise kamyon gelirken aracıyla hareket halinde olduğunu, bu sayede yara almadan kurtulduğunu anlattı. Sözlerine şöyle devam etti: Cemaat cenaze için gelmiş. Cemaat, 'Kamyon geliyor' diye bağırdı. Bağırınca bir baktım, kamyon üzerime geliyor. Gaza bastım kaçmak için ama bana çarpınca arka kabin kısmını ezdi. Önünde de 2-3 tane araba gördüm, onları da ezdi, hepsini yuvarlayıp geldi üstümüze. Araç içinde hareket halindeydim.

Bir dibir diğer görgü tanığı cenaze namazına hazırlanırken kazanın olduğunu söyledi. "Kamyon virajdan döndüğünde burada 100'e yakın kişi vardı ve saf düzeni almak üzereydik. Kamyon 3 arabaya vurdu, arabalar bize çarptı ve kamyon da buraya yattı. Şoför adeta kurşun gibi hızlı gibi geldi" dedi

kaynak:sabah

EditörEditör