GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-12-2023 11:24

Kabine Bugün Toplanıyor! Ana Gündem: Gazze’deki Son Durum, Asgari Ücret, Enflasyonla Mücadele

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplanacak. Milyonların merakla beklediği Kabine Toplantısı'nda kritik başlıklar alınacak. Bakanlar Kurulu'nun gündeminde Gazze'deki son durumun yanı sıra yeni asgari ücret ve enflasyonla mücadele gibi ekonomi başlıkları da olacak. Başkan Erdoğan'ın Kabine Toplantısı kararlarını millete sesleniş konuşmasıyla duyurması bekleniyor

Kabine Bugün Toplanıyor! Ana Gündem: Gazze’deki Son Durum, Asgari Ücret, Enflasyonla Mücadele

Bugün gözler saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde olacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantının ana başlığı Gazze'deki son durum olacak.
Bir yandan Başkan Erdoğan'ın diplomasi trafiği devam ederken, diğer yandan ateşkes için neler yapılabileceği ve insani yardımların nasıl artırılabileceğine yönelik bir değerlendirme yapılması bekleniyor.
ASGARİ ÜCRET VE ENFLASYONLA MÜCADELE
Ekonomide de sıcak başlıkların masaya yatırılması bekleniyor. Enflasyonla mücadele ve asgari ücret kritik başlıklar arasında yer alıyor. Bilindiği üzere asgari ücret maratonu yaklaşıyor.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta gerçekleştirecek. Öncesinde bir değerlendirme yapılması bekleniyor.
FAHİŞ FİYATLA MÜCADELE
Başkan Erdoğan, fahiş fiyatla mücadele konusunda özellikle deprem bölgesini işaret etmişti ve cezaların 10 kat artacağını ifade etmişti.
Dolayısıyla konuyla ilgili izlenecek yol haritasının bugün Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor.
BAŞKAN ERDOĞAN'IN YUNANİSTAN ZİYARETİ
Son olarak Başkan Erdoğan'ın yarın kritik bir ziyareti olacak. Başkan Erdoğan yarın Yunanistan'a gidecek.
Öncesinde hem Atina'dan hem de Ankara'dan sıcak diyalog mesajları vardı.
Ziyaret öncesi son hazırlıklar değerlendirilecek. Toplantının ardından Başkan Erdoğan'ın Kabine Toplantısı kararlarını açıklaması bekleniyor.

Kaynak Sabah 

EditörEditör