Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:27

İşte Santa Maria Kilisesi saldırısındaki o teröristler!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne geçtiğimiz pazar günü silahlı saldırı düzenlendi. Kar maskeli saldırganların açtığı ateş sonucu bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. Tacikistan uyruklu A.K. (24) ve Rusya uyruklu D.T. (37) olduğu belirlenen saldırganlar yakalanırken soruşturma devam etti. Teröristlerin saldırıda kullandıkları kıyafetler ormanlık alanda ele geçirildi. Saldırganların tanınmamak için saç ve sakal tıraşı oldukları da belirlendi

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 31-01-2024 13:11
İşte Santa Maria Kilisesi saldırısındaki o teröristler!

Türkiye'nin gündemi geçtiğimiz pazar günü İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıydı.
Kar maskeli iki saldırganın, pazar ayini sırasında girdikleri kilise cemaatine açtıkları ateş sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybederken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları düşünülen Tacikistan uyruklu A.K. (24) ve Rusya uyruklu D.T. (37) isimli iki zanlı saldırıdan 10 saat sonra yakalandı.
İŞTE O TERÖRİSTLER!
Saldırganların yakalandıktan sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkarken soruşturmayla ilgili yeni detaylara da ulaşıldı.


KAÇARKEN ORMANLIK ALANA ATMIŞLAR
İki zanlının olayda üstlerinde bulunan kıyafetlerinin ormanlık alanda bulunduğu açıklandı. Teröristlerin olayın ardından araçla kaçarken ormanlık alana attıkları kıyafetleri DNA incelemesine alındı.
SAÇ SAKAL TIRAŞI BİLE OLMUŞLAR
Silahlı saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rusya uyruklu D.T.'nin olayın ardından kaçtıkları aracı Beylikdüzü'nde bir alana bıraktıktan sonra minibüsle Başakşehir İlçesi'nde yakalandıkları adrese gittikleri anlaşıldı. Saldırganlardan Rusya uyruklu D.T.'nin saç ve sakal tıraşı olduğu ortaya çıktı.
Bir suşi restoranında çalıştıkları tespit edilen iki zanlının İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemleri sürüyor. Operasyonda gözaltına alınan 51 şüpheliden 23'ü, olayla bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle ve kaçak oldukları için yasal işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilmişti.
İşlemleri devam eden 28 şüphelinin ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR