DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-10-2023 16:19

İşte ABD ve İsrail’in sinsi planı: Bütün oyunu buna göre kurdular

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de "Aksa Tufanı" Operasyonu'nu başlatmasının ardından, İsrail resmen 'savaş' ilan etti ve Gazze Şeridi'ni abluka altına aldı. Bölgeye adeta ölüm yağdıran İsrail'in saldırılarında binlerce masum sivil hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada "Yeşaya kehanetini göreceğiz" diyerek savaşın Gazze sınırlarının ötesine geçeceğini resmen itiraf etti. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Netanyahu'nun açıklamaları ve bölgede son yaşanan gelişmelerle ilgili sabah.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu. "Bu olaylar Gazze ile sınırlı değil, bir din savaşı ve şu sıralarda büyük bir hazırlık var." diyen Coşkun Başbuğ, ABD ve İsrail'in sinsi planını açıkladı.

İşte ABD ve İsrail’in sinsi planı: Bütün oyunu buna göre kurdular

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün yaptığı açıklamada, Hamas'a karşı Tevrat'ın "Yeşaya" kitabındaki "kehaneti" göreceklerini öne sürdü.
Netanyahu, "Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. 'Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin'(Yeşaya 60:18)." ifadelerini kullandı.
Böylece Netanyahu savaşın Gazze sınırlarının ötesine geçeceğini resmen itiraf etti...
Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Netanyahu'nun açıklamaları ve bölgede son yaşanan gelişmelerle ilgili sabah.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu.


"OLAY BAŞTAN SONA GAZZE VE ÖTESİNE KURULUYDU"
Savaşın başından itibaren İsrail'in asıl amacının 'Gazze ve ötesi' olduğuna dikkat çeken Coşkun Başbuğ, Olay baştan sona Gazze ve ötesine kuruluydu. Gazze bir başlangıç noktası nihayetinde Büyük İsrail'in de ilk kıvılcımı olacaktı. Kurgu o yöndeydi. Netanyahu yaptığı son açıklamada bunu itiraf etti. Burada Netanyahu'nun bahsettiği olay, bunların 70'e yakın inandığı peygamber var. Yeşaya'nın bir anda gündeme getirilmesi zaten olayların nereye gideceğini gösteriyor. 'Size Yeşaya'nın kehanetlerini sunacağım' dedi.
Yeşaya kehanetine baktığın taktirde; Tanrı'nın bir büyük İsrail Krallığı vadettiğini bunun da bir savaş sonucu elde edileceğini, bu savaşın sonunda da Büyük İsrail'in kurulacağını ifade ediyor. Oraya dem vurdu. Dolayısıyla katliamın başladığı ilk gün ABD'nin önemli siyasileri dinler savaşından bahsettiler. Haçlı Seferi'nden bahsettiler. Geniş bir çevre göremedi. Bu olaylar Gazze ile sınırlı değil, bir din savaşı ve şu sıralarda büyük bir hazırlık var. Daha Gazze'de istediği sonucu elde edemeyen İsrail, o projeyi nasıl gerçekleştirecek? Bu ayrı bir tartışma konusu. Bu sapkın fikre inanan bir kitle var. Onun uğruna kan dökmeye hazır kurulu bir canavar kadro var…" ifadelerini kullandı.


"HAMAS'I TASFİYE ETMEK VE EL-FETİH'İ İKTİDARA GETİRMEK İSTİYORLAR"
Hamas'ın hedef haline getirildiğini belirten Coşkun Başbuğ, bunun nedenlerini de tek tek sıraladı. Başbuğ, ABD ve İsrail'in, Hamas'ı tasfiye edip El-Fetih'i iktidara getirmek istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Olay Hamas İsrail savaşı gibi algılatılıyor ama yanlış. Bunu bilerek yapıyorlar. Bu mesele Filistin'in, İslam dünyasının meselesi. Hamas burada hedef. Niye? Çünkü Hamas, Mahmud Abbas gibi Batı'nın kuklası değil. Heniyye ciddi bir direniş gösteriyor ve o yıkıldığı an 'Hamas yıkıldı' demektir. Hamas yıkıldığı zaman da 'Gazze yıkıldı' demektir. Gazze'yi yıktığın an 'Filistin dosyası kapandı' demektir. Çünkü Batı Şeria'daki El-Fetih tamamen Batı kuklası. Blinken'a oturup sarılan, emlakçı gibi 'Buradan daire almayı düşünüyor musun?' gibi espri yapan birinden ne beklersin?
Dolayısıyla burada bütün hedef Hamas. Hatta tünellerle ve şehirle baş edemeyeceğini anlayınca ABD, İsrail ile birlikte şu ağzı geliştiriyor: Biz, Hamas gitse mevcut haliyle de Gazze'de yola devam edebiliriz. Burada esas sorun Hamas. Onun bir an önce gitmesi lazım. Bu teklifin altında yatan sinsi plan bu. Hamas'ın tasfiyesi ve El Fetih'i iktidara getirmek. Başarabilirler mi? Ben ihtimal vermiyorum. Halkın direnişi inanılmaz boyutta. Hamas'a da bir gönül bağı var. Hamas şu an gerçekten kurtarıcı. Ancak şehre girecekler, havadan yerle bir edip orada bir tane canlı bırakmayacaklar. Bütün planı buna göre kurdular. Ondan sonraki safhaya da tekrar dönüp bakacaklar."
KARA HAREKATI: İSRAİL'DE BU İŞİN ALTINDAN KALKACAK BİLGİ VE BİRİKİM YOK
İsrail'in Gazze'ye planladığı kara harekatına da değinen Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Hem ABD'nin hem de İsrail'in tarihte askeri, piyade anlamında bir başarısı yoktur. Ancak, çocuklara, kadınlara kurşun sıkarlar. Karşılarında silahlı güç gördüklerinde anında kaçarlar. Bunların yapıları korkaktır. Onursuzca bir mücadele yürütürler. Bunlarda bu işin altından kalkacak akıl, bilgi ve birikim yok.
Hamisi ABD sahaya inmek zorunda kaldı. 'Biz gireceğiz' demiyorlar, 'destek veririz' diyorlar. Bunlar işin oyalama tarafı. Ne ABD ne İsrail oraya girmeye cesaret edemez. Girdikleri anda büyük kayıp verirler. Bu nedenle sürekli kara hara harekatını geçiştirmeye çalışacaklar. Kara harekatını yapamayınca havadan ölüm yağdırmaya devam edecekler." dedi.
"İSRAİL TEK BAŞINA HAREKET EDEMEYECEK KADAR KORKAK"
İsrail halkı ve askeri yapısının tek başına hareket edemeyecek kadar korkak olduğuna dikkat çeken Başbuğ, şu ifadeleri kullandı:
"Bir tane Filistinli ortaokul çocuğunun üzerinde 4 tane İsrail askeri olur mu? Bu yalnızlık onların iliklerine işlemiş bir korku. Sürekli yanında İngiltere ya da ABD'yi ister. Bir hami devlete ihtiyaçları var. Bu karakterde bir devletin yapacağı tek iş; savaşı coğrafyaya yayarak bir anda meselenin içerisinde çok yönlü bir kitle oluşturmak ve onlara sığınmak. İsrail bunu elbette istiyor. Suriye ve Lübnan'a bir takım gerekçelerle saldırı düzenliyor. Burada da amacı, savaşı yaymak ve kendi taraftarlarını bölgeye çekerek onların eteklerine sığınmak"

kaynak Sabah 

EditörEditör