Konya Haberci | Konya Haber
HV
27 TEMMUZ Cumartesi 07:59

İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bina çöktü: 1 ölü 2 si ağır 8 yaralı!

İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bina saat 08.40 sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü! Enkazdan çıkartılan 7 yaralı hastaneye kaldırılırken İstanbul Valisi Davut Gül olay yerine giderek inceleme yaptı. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Gül, "Enkazdan 7 kişi kurtarıldı. 2'sinin durumu ağır" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileterek "Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir" açıklamasını yaptı. İtfaiye Daire Başkanlığı, bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Enkazdaki son kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-06-2024 12:08
İstanbul Küçükçekmece'de 3 katlı bina çöktü: 1 ölü 2 si ağır 8 yaralı!

İstanbul Küçükçekmece'de 1988 yılında yapılan 3 katlı bir bina bilinmeyen bir sebeple çöktü. Zemin katının dükkan üst katın iş yeri, ara katların ise ikamet olarak kullanıldığı binanın enkazından 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında kalan son kişinin de kurtarıldığı, 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

BİNA BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE ÇÖKTÜ

Olay, 08.40 sıralarında Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir binada meydana geldi. 1988 yılında yapıldığı belirtilen 3 katlı bina bir anda büyük bir gürültüyle çöktü.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre binanın içinde bazı vatandaşların mahsur kaldığı bildirildi.

7 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI...

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışması başlatan ekipler, kısa sürede 7 kişiyi yaralı olarak enkazdan çıkarttı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri çevrede önlem alırken çökmenin yaşandığı cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Ekipler enkaz altında kalan 1 kişi de kurtarıldı.

VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

VALİ DAVUT GÜL OLAY YERİNDE: 2 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Davut Gül, inceleme yaptı. İnceleme sonrasında bilgi alan Davut Gül, açıklama yaptı. Davut Gül açıklamasında, "Küçükçekmece'de 08.40 sıralarında zemin artı 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zemin katı iş yeri olarak kullanılıyor. Üst katında da bürolar var. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor.

İlk etapta AFAD koordinesinde itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldi. 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı. Şuanda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımız çalışıyor. Şuanda ölen bir kişi olduğuna dair herhangi bir tespit yok. 2 yaralının durumu biraz daha ağır. 1988 yapımı bir bina. Çökmeyle ilgili bir tespit yok. Hepimize geçmiş olsun "dedi.

Öte yandan Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili sourşturma başlattı.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA: 15 AMBULANS 5 UMKE EKİBİ BÖLGEDE!

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bu sabah İstanbul Küçükçekmece'de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 Ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

ENKAZDAN KURTULAN YARALI KONUŞTU: YATAKLA DOLABIN ARASINA GİRDİM!

Enkazdan çıkarılan Korkut Yılmaz "7- 8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm" dedi.

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İtfaiye Daire Başkanlığı, enkazda 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

BİNA SAHİBİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMEDİ İDDİASI

Olay yerine gelen ve çöken binanın bitişiğinde bulunan binanın sahibi olduğunu belirten kişi, kendi binalarının kentsel dönüşüm sürecinde olduğunu, yıkılan binanın ise sahibiyle iletişime geçtiklerini ifade ederek, " Biz kendi binamızı komple boşaltmış ve tahliye etmiştik. Elektriği doğalgazı kesilmişti. Bugünlerde de kendi binamızı yıkacaktık. Bu talihsiz olay denk geldi. Biz kendi binamızı kentsel dönüşüme sokmadan önce oranın (çöken binanın) sahibi Murat Beyle görüştük. Murat Bey kendisi, binayı kendi özel sebeplerinden dolayı yıktırmak istememişti. Kentsel dönüşüme sokmak istemedi. Ondan dolayı tabi bizler de müdahale edemedik bina sahibi olması münasebetiyle. Ama, bugün böyle talihsiz bir olay yaşandı. Geçmiş olsun diliyorum" dedi.

1988 yılında yapıldığı tespit edilen binanın çökmeden önceki hali.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR