SİYASET
Giriş Tarihi : 13-11-2023 10:15

İstanbul Büyükşehir Belediyesine Ak Parti'nin adayı kim olacak?

Önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanlığı koltuğunda her geçen gün efsaneleşen Ali Yerlikaya AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için öne çıkan en güçlü adaylar oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesine Ak Parti'nin adayı kim olacak?

AK PARTİ’NİN ADAYI KİM?

Yaklaşan yerel seçimlerin en kritik ve cevabı en çok merak edilen sorusu “AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?” olurken, Konyalı isimler Murat Kurum ve Ali Yerlikaya şu an için tüm rakiplerinin önüne geçti. Özellikle önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum hem parti içerisinde hem de anketlerde yarışı önde götürüyor.

MURAT KURUM ÖNE GEÇTİ

Sonar Araştırma’nın anketine göre “Cumhur İttifakı’nın İBB adayı kim olsun?” sorusuna katılımcıların yüzde 31’i Murat Kurum cevabını verdi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Bakan Kurum’un İstanbul için doğru bir isim olduğunu vurguladı. Angı,”Deprem gerçeği nedeniyle İstanbul kentsel dönüşümü çok hızlı yaşaması gereken bir ilimiz. Bunu da en iyi yapabilecek isim Murat Kurum” diye konuştu.


ANGI: KURUM DOĞRU İSİM

İstanbul Büyükşehir Belediye adaylığında adı geçen Murat Kurum ile ilgili açıklamalarda bulunan Angı, Kurum’un doğru bir isim olduğunu vurgularken şunları söyledi: “İstanbul nasıl bir belediye başkanı arıyor? Bu soruyla başlarsak kimin olacağını da buradan bulabiliriz. İstanbul kentsel dönüşümü çok hızlı yaşaması gereken bir ilimiz. Bir tarafta deprem gerçeği var. İstanbul için uyarılar sürekli yapılıyor. Topyekûn bir dönüşümü, sağlıklı sağlam yapılara doğru gitmeyi, şehrin adına tıkanmış noktaların aşılması gerekiyor. Bunu da en iyi yapabilecek isim Sayın Murat Kurum’dur.”


YERLİKAYA, İSTANBUL’A HAKİM

Murat Kurum’un bakanlık tecrübesinde güzel eserlere imza attığını da kaydeden Angı, “Sayın bakanımız görevdeki 5 yılında tüm ülkeye tüm ilçelerimize eserler bıraktı” ifadelerine yer verdi. Ali Yerlikaya’nın da İBB adaylığı için adının geçtiğini vurgulayan Başkan Angı, “O da hemşerimiz, bakanımız. İstanbul'da valilik yaptığı için İstanbul'u bilen bir isim. İstanbul'un nasıl yönetileceğini bilen birisi ve İstanbul'da daha önce yapılan kentsel dönüşüm uygulamalarına hakim” dedi.


“ANADOLU’YU KARIŞ KARIŞ GEZDİ KILIÇDAROĞLU’NUN ALTINI BOŞALTTI”

Angı, mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedefe alıp sert eleştirilerde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul ile ilgilenmek yerine kendi zevklerini öncelediğini söyleyen Angı, “Önümüzdeki bir 5 yılı geride bırakıyoruz. İmamoğlu hangi vaatlerle geldi? Hangilerini yaptı? Şovdan başka ne yaptı? Vatandaş karda kışta kıyamette yolda kalmışken beyefendi balık lokantasında keyifte. Aşırı yağışlarda arkadaş tatilde. Son 1 yılı İstanbul ile uğramak yerine Anadolu'yu karış karış gezmesi kendi reklamıydı. Yani o dönem Cumhurbaşkanı yardımcısı havasıyla geçerken aslında bu döneme hazırlandı. Genel kurulda iller üzerinde bu kadar desteği o çalışmasıydı. Sayın Kılıçdaroğlu kendine destek sağlanıyor zannettiği yerde altı boşaltılıyordu” diye konuştu.


“TEK SEVDASI CUMHURBAŞKANI OLMAK”

Ekrem İmamoğlu’nun tek derdinin ülkeye Cumhurbaşkanı olmak olduğunu belirten Angı, sözlerini şöyle tamamladı: “AK Parti dönemindeki yapılmışlar üzerine ne koydunuz? Olanı bile devam ettirmekte zorlanıyor. Bahanesi, ‘mecliste engel oluyorlar, hükümet bana istediğim desteği vermiyor.’ Orada hiç bir desteği olmayan Tayyip Erdoğan 94'te devraldığı belediyeyi nereye kadar getirdi? O kısa dönemde de topu topu 3, 5- 4 yıl görev yaptığı bir dönemde bütün projeleri bir bir hayata geçirdi. Sayın İmamoğlu'nun tek sevdası ülkeye Cumhurbaşkanı olmak.” 

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör