DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-10-2023 00:59

İsrail'den Gazze'ye ağır bombardıman! Bölgeden dumanlar yükseliyor

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in güney bölgelerine "Aksa Tufanı" operasyonu başlattı. Operasyon İsrail'de şok etkisi yarattı. Filistinli gruplar çok sayıda İsrailli askeri ve bazı sivilleri esir alarak abluka altındaki Gazze Şeridi'ne götürdü. İsrail hükümeti yaşananların ardından savaş ilan etti ve Gazze'ye bombardıman başlattı. Ağır bombardımana uğrayan Gazze'den dumanlar yükseliyor.

İsrail'den Gazze'ye ağır bombardıman! Bölgeden dumanlar yükseliyor
498e6b0b1088ca52d80fdf84fa94" class="taglink" title=" Haberleri">

... İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakın bölgeleri, sabah erken saatlerde roket atışları nedeniyle çalan sirenlerle uyandı. İsrail ordusu, 06.30'da ülkenin güneyindeki bölgelerde Gazze'den atılan roketler nedeniyle siren çaldığını duyurdu.

AKSA TUFANI OPERASYONU

Bu duyurudan sonra Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı Operasyonu"nu başlattıklarını açıkladı.

İSRAİL, GAZZE'YE HAVA SALDIRISI BAŞLATTI

İsrail ordusu, roket atışlarının başladığı andan yaklaşık 4 saat sonra Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri koluna ait hedeflere çok sayıda uçakla hava saldırısı başlattığını duyurdu.

Bölgede bazı devlet binalarının da aralarında bulunduğu yerlerin vurulmasına ilişkin görüntüler yerel basında yer aldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saatler sonra "Aksa Tufanı" sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin görüntülü açıklama yayımladı. Netanyahu, "bunun bir operasyon veya karşılıklı saldırı değil, savaş olduğunu ve bu savaşı kazanacakları" ifadesini kullandı.

GAZZE SINIRI'NA YAKIN BAZI BÖLGELERDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Tel Aviv basınında yer alan haberlere göre, Gazze Sınırı'nın İsrail tarafından bazı noktalarda Filistinli gruplar ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Sabahki kadar olmasa da Gazze Sınırı'na yakın bölgelere yönelik roket atışlarının devam ettiği ve zaman zaman sirenlerin çaldığı bildiriliyor.

Yaşanan saldırı ve çatışmaların ardından İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nde bulunan Burc Filistin alışveriş merkezine hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu bölgeden yoğun dumanlar yükseldi.

GAZZE ŞERİDİ'NDE ELEKTRİK KESİLDİ

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne sağlanan elektriğin kesilmesi talimatı verdi.

Katz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne sağladığı elektriğin kesilmesini öngören talimatı imzaladığını duyurdu.

BATI ŞERİA'DA 5 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da ateş açtığı biri çocuk, 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbedeler yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ramallah, El Halil, Eriha, Kalkilya ve Selfit kentlerinde 5 Filistinlinin, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.

Hayatını kaybedenler arasında 13 yaşında Ahmed Abdunnasır er-Rabi isimli bir çocuğun da olduğu kaydedildi.

Filistin Kızılayı ise ekiplerinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yaralanan 92 kişiye müdahale ettiğini açıkladı.

İsrail ordusunun olaylarda Filistinlilere karşı gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı ifade edildi.

250 İSRAİLLİ ÖLDÜ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 250'ye yükseldiği bildirildi.

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonunun haberine göre, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" isimli saldırıda ölü sayısı 250'ye yükseldi.

GAZZE'YE YAPILAN SALDIRILARDA 198 KİŞİ ÖLDÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından,"Aksa Tufanı" saldırısının ardından Filistin tarafındaki can kayıplarına ilişkin bilgi verildi. İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırılarında 198 kişinin öldüğü, 1610 kişinin yaralandığı bildirildi.

kaynak:sabah

EditörEditör