DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-05-2024 11:44

İspanya, İrlanda ve Norveç’ten Filistin Devleti'ni tanıma kararı!

Norveç hükümeti Filistin'i, uluslararası hukuka ve ilgili BMGK kararlarına uygun şekilde tanıyacağını duyurdu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de ülkesinin 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacağını açıkladı. Öte yandan; İrlanda Başbakanı Harris de ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını bildirdi.

İspanya, İrlanda ve Norveç’ten Filistin Devleti'ni tanıma kararı!

İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve soykırımı devam ediyor. Bu duruma birçok ülke tepki de gösteriyor. Filistin'e dair farklı kararlar da alınıyor. Örneğin İspanya, İrlanda ve Norveç, Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını açıkladı. Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı, İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i tanıyacaklarını açıklamasının memnuniyet verici olduğunu ifade ettiği bir açıklama yayınladı. Dışişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "İspanya, İrlanda ve Norveç'in, Filistin Devleti'ni tanıyacaklarını açıklamalarından büyük memnuniyet duyuyoruz" denildi.
"FİLİSTİN'İ TANINMASI YÖNÜNDE ÇABA HARCAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"
Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının devamında şunlar belirtildi: "Filistin'in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir. İşgal altındaki Filistin halkının gasbedilen haklarının geri alınması ve Filistin'in uluslararası camiada hak ettiği statüye kavuşabilmesi bakımından son derece önemli bir adımdır.

Kaynak Sabah 

AdminAdmin