DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-04-2024 22:03

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı!

İran-İsrail geriliminin bir yansıması olarak; Hizbullah İsrail'e yoğun biçimde füze saldırısı gerçekleştirdi. Güney Lübnan'dan ateşlenen 40 füzeyle ilgili İsrail Ordusundan da açıklama geldi.

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı!

Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine yönelik düzenlediği saldırı hakkında açıklama yaptı.

ONLARCA KATYUŞA FÜZESİ FIRLATTILAR!

İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği saldırılara karşılık İsrail'in Yukarı Celil'de yer alan El Zaur askeri üssünün onlarca katyuşa füzesiyle vurulduğu ifade edildi.

İSRAİL ORDUSU: CAN KAYBI YAŞANMADI

İsrail ordusu ise Hizbullah'tan gelen saldırı hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamada Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 40 füzenin fırlatıldığı ve bir kısmının demir kubbe sistemi ile vurulduğu ve geriye kalanın da boş araziye düştüğü kaydedildi.

ABD'DEN DİKKAT ÇEKEN 'İRAN' AÇIKLAMASI...

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ise; İran'ın beklenen misilleme saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "İran'dan gelebilecek tehdidi hala gerçek ve uygulanabilir olarak görüyoruz. Durumu çok yakından takip ediyoruz" dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, "İran'dan gelebilecek tehdidi hala gerçek ve uygulanabilir olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. ABD'nin Tahran'ın tehdidini göz önünde tutarak bölgedeki kuvvetlerinin pozisyonlarını gözden geçirdiğini belirten Kirby, "Durumu çok yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

kaynak:sabah

AdminAdmin