SPOR
Giriş Tarihi : 11-11-2022 11:20

Geleceğin şampiyonları Meram’da Kuşak Sevinci Yaşadı

Geleceğin şampiyonları, Meram Belediyesporlu taekwondocular kuşak terfi heyecanı yaşadı. Meram Belediyesi Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen tören renkli görüntülere sahne oldu.

Geleceğin şampiyonları Meram’da Kuşak Sevinci Yaşadı

Meram Belediyespor çatısı altıntataekwondo eğitimi alan minik sporcular kuşak sevinci yaşadı. Meram Belediyesi Aşkan Muhammet Yürükuslu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan törene, Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şenyiğit, Taekwondo İl Temsilcisi İsmail Hakkı Mermer, sporcuların aileleri, antrönerler ve sporseverler katıldı.

            TAEKWONDO İL TEMSİLCİSİ MERMER; “TAEKWONDONUN BAŞLANGICI AHLAK VE SAYGIDIR”

 

Taekwondonun, doğu sporlarından biri olarak ahlaka bağlı bir spor olduğuna vurgu yapan  Taekwondo İl Temsilcisi İsmail Hakkı Mermer, kuşak töreni öncesinde yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi; “Federasyonun verdiği yetkiyle kuşak terfi sınavını gerçekleştiriyoruz. Sizlere Tekwondo Federasyon Başkanımızın selamlarını getirdim. Bu imtihan öncesinde şunları unutmamanızı istiyorum. Taekwondo hem bir nefsi müdafa sporudur hem de sağlıklı bir bedene sahip olmak için yaptığımız bir spordur. Başlangıcı ahlak ve saygıdır. Saygıya anne babanızdan başlayacak, sonrasında ise çok çalışacaksınız. Antrenörlerinizin dediğini yapacak vederslerinizi aksatmayacaksınız. Bizler de il temsilciliği olarak hep arkanızda duracağız. Sizler bu ülkenin geleceği olacaksınız.”

BAŞKAN YARDIMCISI ŞENYİĞİT; “HER YATIRIMIMIZ DEĞERLİ ANCAK GELECEĞE YAPILANLAR ÇOK DAHA DEĞERLİ”

 

Daha sonra söz alan Meram Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şenyiğit ise Meram Belediyesi olarak spora verdikleri katkıları hatırlatarak, yaptıkları her yatırımın kendileri için kıymetli olduğunu ancak geleceğimize yapılan yatırımın hepsinden çok daha değerli olduğunu belirtti. Başkan Yardımcısı Şenyiğit, “Evlatlarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesine ve spordaki gelişimlerine şahit olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Meram Belediyesi olarak nesillerimizin vatanına faydalı iyi bireyler olarak yetişmesine vesile olacak bir çok projeyi hayata geçirmeye de devam ediyoruz. Ülkemizin geleceğine ışık tutacak gençlerimizin, verilen eğitimlerle beraber sporcu kimliğiyle yetişmesi yapılan işin kıymetini gün yüzüne çıkarıyor. Meram Belediyespor ile ülke sporuna sunduğumuz katkının büyüklüğü, sporcularımızın gerek yurtiçi gerekse uluslararası müsabakalarda gösterdiği başarılarla adeta taçlanıyor.Bugün burada gerçekleştirilen kuşak terfi sınavıyla yine bir gururu daha hep beraber yaşıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni kuşaklarını alan sporcular, törende taekwondoantrönerleriyle birlikte hünerlerini sergiledi. Genç sporcuların yaptığı gösteriler aileleri tarafından da ilgiyle izlendi.Törenin sonunda taekwondo antrönerlerine plaket takdimi gerçekleştirildi.

EditörEditör