Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:33

Fatih Camii'ndeki saldırganın tüm bağlantıları mercek altında

Fatih Camii'nde yaşanan bıçaklı saldırı olayıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Cami imamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem'i bıçakla yaraladıktan sonra Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan 2 çocuk babası saldırganın bir gün önce Bursa’da boşandığı eşiyle ilişkisi olduğunu düşündüğü S.N.’yi darp ettiği ortaya çıktı. Şüpheli Ömer Salgın (40)’ın cep telefonu, sosyal medya hesapları ve banka hesapları inceleme altına alındı.

ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 09-01-2024 16:47   Güncelleme : 09-01-2024 16:59
Fatih Camii'ndeki saldırganın tüm bağlantıları mercek altında

İstanbul Fatih Cami'sine dün akşam namazı saatinde önce gelen bir kişi "Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın" diye bağırıp slogan attı. Cami görevlileri tarafından uyarılıp dışarı çıkarılan saldırgan akşam namazından sonra tekrar camiye geldi ve imam odasına girdi burada imam Galip Usta(58)'yı sol göğsünün üzerinden bıçakladı, araya giren hafızlık talebesi Bilal Erdem (20)'i ise sırtından bıçakladı. Saldırgan olay yerine gelen polise ekiplerince gözaltına alındı.


Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve hafızlık talebesi Bilal Erdem, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Fatih Camii'ne dün akşam namazından önce gelen bir kişi; "Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın" diye bağırdı. Bunun üzerine camide taşkınlık yapan ve slogan atan şahıs imamın uyarısı ile dışarı çıkarıldı. Saldırgan gittikten sonra cemaat akşam namazını kıldı. İmam Galip Usta ise her Pazartesi olduğu gibi dün de üniversite öğrencilerine arapça dersi vermek üzere imam odasına geçti.
ÖLDÜRÜCÜ BIÇAK DARBELERİ
Saatler 19:10'u gösterdiğinde, namazdan önce camiden çıkartılan saldırgan tekrar geldi ve imam odasına girdi. Biranda elindeki bıçağı imam Galip Usta'nın göğsüne doğru salladı. Yaralanan imam kanlar içinde yere yığılınca öğrencilerinden Bilal Erdem'de araya girmeye çalıştı, gözü dönmüş saldırgan aynı bıçakla Bilal Erdem'i de sırtından bıçakladı.


KASTEN YARALAMADAN KAYDI VAR
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Ömer Salgın ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin daha önceden 1 adet kasten yaralamadan kaydının olduğu 2028 yılına kadar ise ruhsatlı av tüfeğinin olduğu öğrenildi.
5 YIL ÖNCE BOŞANMIŞ
Yapılan çalışmaların devamında şüpheli Ömer Salgın'ın 2012 yılında evlendiği ve bu evlilikten 2 çocuğunun olduğu bildirildi. 2019 yılında eşinden boşanan şüphelinin 11 ve 9 yaşlarındaki çocuklarının velayetinin ise Kocaeli'nde ikamet eden annelerinde olduğu belirtildi.
OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE KİMYAGERİ DARP ETMİŞ
Ailesiyle birlikte Bursa'da ikamet eden ve oto yedek parça işi yapan şüpheli Ömer Salgın'ın saldırıdan bir gün önce 7 Ocak günü Bursa'da boşandığı eşi ile ilişkisi olduğunu düşündüğü kimyager S.N.'yi darp ettiği ortaya çıktı. Son bir yıl içerisinde 2 adet hastane kaydının olduğu öğrenilen şüphelinin psikolojik sorunlarının bulunduğu bildirildi.
TÜM BAĞLANTILARI MERCEK ALTINDA
Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğince sorgulanan şüphelinin cep telefonu ve son görüşmeleri de incelemeye alındı. Şahsın farklı bağlantıları olup olmadığı çok yönlü olarak devam ediyor. Şüpheli işlemlerinin ardından Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğünden adliyeye sevk edilecek.
SALDIRGANIN BABASI EMNİYETE GETİRİLDİ
Alınan bilgiye göre, Fatih Camisi İmamı Galip Usta ve cemaatten bir kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan Ömer S., emniyette ifade vermekten kaçındı.
Olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ederken, zanlının babası Hüseyin B.'nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliğine getirildiği öğrenildi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Şüpheli, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR