GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2024 22:52   Güncelleme : 24-02-2024 00:00

ESAB Şeriat Tartışmalarına Son Noktayı Koydu:' ŞERİAT eşittir İSLAM'dır

Son zamanlarda Şeriat tartışmaları gündemde. Şeriat kelimesine hakaret edenler, biz bu ülkede Şeriat’e izin vermeyeceğiz diyenler yine sahnede. Yüzyılı aşkın süredir Şeriat’ın kelime anlamını bilip bilmeden özellikle bazı çevreler hakaret yağdırıyorlar. Bu konuda yakın zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Diyanet Akademisi mezuniyet töreninde konuşmasını yakından takip etmiştik. Erdoğan:’’ Türkiye’de, ‘şeriata’ yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet hastalığı var. El ele verip, milli bünyemize tehdit eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağız”. Demişti. Peki, bazı çevreleri ciddi rahatsız eden Şeriat ne anlama geliyordu? Bu konuda merkezi Konya’da olan Ehli Sünnet Alimler Birliği bir açıklama yaptı.

ESAB Şeriat Tartışmalarına Son Noktayı Koydu:' ŞERİAT eşittir İSLAM'dır

Son zamanlarda Şeriat tartışmaları gündemde. Şeriat kelimesine hakaret edenler, biz bu ülkede Şeriat’e izin vermeyeceğiz diyenler yine sahnede. Yüzyılı aşkın süredir Şeriat’ın kelime anlamını bilip bilmeden özellikle bazı çevreler hakaret yağdırıyorlar. Bu konuda yakın zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Diyanet Akademisi mezuniyet töreninde konuşmasını yakından takip etmiştik. Erdoğan:’’ Türkiye’de, ‘şeriata’ yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet hastalığı var. El ele verip, milli bünyemize tehdit eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağız”. Demişti. Peki, bazı çevreleri ciddi anlamda rahatsız eden Şeriat ne anlama geliyordu? Bu konuda merkezi Konya’da olan Ehli Sünnet Alimler Birliği bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
ŞERİAT eşittir İSLAM!
Şeriat, Allah Teala’nın kulları için koymuş olduğu dinî, dünyevi, uhrevî hükümlerin bütünüdür. Hem itikadi, hem ameli hem de ahlâkî hükümleri içerir. Yani Şeriat kelimesi, din kelimesiyle eş anlamlıdır.
Şeriat için, Kitap (Kur’an) ve Sünnet (Hadisler ve Nebevî Uygulama) asıl kaynaktır. Bu durum bütün Müslümanları zorunlu olarak bağlayıcıdır. Vahiy kaynaklı olmak yerine beşer kaynaklı bir şeriat tesis etmek, Yaradan’ın vasıflarını geçersiz saymak, kendini Yüce Allah’ın yerine koymak anlamı taşır. Yüce Allah, hiçbir ümmeti uyarıcısız bırakmamıştır. Resulullah Muhammed’e (s.a.s.) indirilen son şeriat olup öncekileri çok büyük oranda yürürlükten kaldırmıştır. Allah’ın, elçisine indirdiği vahye dayalı SON ŞERİAT bütün insanlığı hatta cinleri muhatap almış ve onları bununla sorumlu kılmıştır. Hükmü de kıyamete kadar bakidir. Şeriat İslam’ın ‘Yap, Yapma’ şeklindeki emirlerinden oluşmaktadır. İslâmî gelenekte bu konu ile uğraşan ilim FIKIH ilmidir. Fıkıh, ŞERİAT temelinde oluşmuş hükümler bütününü ifade eder.
İnsan ya Şeriatı kabul eder Müslüman olur veya reddederek dinden uzaklaşmış olur.
ŞERİAT eşittir İSLAM Dinidir. Halkımıza önemle duyurulur. Dua ve selam ile.
EHL-İ SÜNNET ALİMLERİ BİRLİĞİ (ESAB)

 

EditörEditör