GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-10-2023 09:09   Güncelleme : 04-10-2023 22:20

Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Orhan Çeker'den Seyfullah Akyiğit Hoca İçin Açıklama

Konya Selçuklu ‘da bulunan Tahir Büyükkörükçü Camii İmamı Seyfullah Akyiğit hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından inceleme başlatılması kararına tepkiler devam ediyor. Konuyla ilgili kısa adı (ESAB) olan Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkan'ı Prof.Dr.Orhan Çeker'den de bir açıklama geldi

Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Orhan Çeker'den Seyfullah Akyiğit Hoca İçin Açıklama

Konya'nın Selçuklu İlçesindeki Tahir Büyükkörükçü Camii İmamı Seyfullah Akyiğit’in camide cemaate vaaz verirken, Hatay'da depremde ölenlerin cenazelerinin kötü koktuğu, ancak içlerinde bulunan bir Suriyelinin cenazesinin kokmadığı, hatta mis gibi koktuğu yönündeki sözleri, bazı odaklar tarafından kısa bir bölümü alınarak sosyal medyada gündem yapılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, imam Akyiğit’in sözleri üzerine inceleme başlatmıştı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Konya ilimizde görev yapan bir personelimizin sosyal medya mecralarında yer alan ifadelerine ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denilmişti. Bu olaydan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Seyfullah hocaya inceleme başlatmasına Konya halkı büyük bir tepki verdi. Konya halkı gerek sosyal medyadan, gerekse yetkili devlet makamlarına mesajlar göndermek suretiyle Seyfullah Hoca'ya sahip çıkıyor.

Bu konu ile bir açıklama da Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Prof Dr Orhan ÇEKER ‘den geldi. Prof. Dr. Orhan ÇEKER açıklamasında şunları söyledi:

’’Kıymetli imamlarımızdan Seyfullah Akyiğit depremde göçük altında ve güzel kokan bir ölü için 'Suriyeli bir kardeşimiz' demekle başkalarını aşağılamış DEĞİLDİR. Bu ifadeden akl-ı selim ve iyi niyet sahibi kimse ayırımcılık manasını asla çıkarmaz. Bu kardeşimizi yerenler çok yanlış yapmaktadır. Biz, halkımızı hüsnü zanla hareket ederek sükûnete davet ediyor ve fesada fırsat vermemelerini özellikle hatırlatıyoruz. Toplum olarak huzur ve saadet içerisinde olmamız dileğiyle ALLAH'a emanet olun.’’

 

EditörEditör