EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-10-2023 23:25   Güncelleme : 09-10-2023 23:28

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Konya'dan 13 Akademisyen var

Selçuk Üniversitesinden 13 akademisyen, Stanford Üniversitesinden John Ioannidis ve ekibi tarafından hazırlanan, PLOS Biology dergisinin yayımladığı “En Etkili Bilim İnsanları” listesine adını yazdırdı

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde Konya'dan 13 Akademisyen var

Selçuk Üniversitesinden 13 bilim insanı, Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde yer aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2022 alıntı yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi, "kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olarak iki kategoride hazırlandı. 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı. Buna göre Selçuk Üniversitesinden 13 bilim insanı adını “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne yazdırdı.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Stanford Üniversitesinden John loannidis ve ekibi tarafından hazırlanarak PLOS Biology dergisinde yayımlanan "Dünyanın En Etkili Bilim insanları" listesine giren değerli akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" ifadeleri kullanıldı.
Dünyanın en etkili bilim insanları kategorisinde yer alan akademisyenler şu şekilde;
PROF. DR. AHMED NURİ KURŞUNLU

PROF. DR. MUSTAFA NUMAN BUCAK

PROF. DR. ALİ SABIR

PROF. DR. MUSTAFA YILMAZ

DOÇ. DR. MUSTAFA KUNTOĞLU

PROF. DR. GÖKHAN ZENGİN

PROF. DR. SERKAN ERDEMİR

DOÇ. DR. ŞAKİR YAZMAN

PROF. DR. MEHMET MUSA ÖZCAN

DOÇ. DR. EMİN SALUR

PROF. DR. MUSTAFA ERSÖZ

DOÇ. DR. İDRİS SARGIN

DOÇ. DR. TUNCER ACAR

kaynak:bbnhaber

EditörEditör