GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-07-2022 10:27

DOKTOR EKREM KARAKAYA’NIN SOSYAL MEDYA METNİ YÜREK YAKTI

Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırıya uğrayan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya hayatını kaybetti. Karakaya’nın sosyal medya hesabındaki metin dikkat çekti. Bu ara RTÜK, olaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

DOKTOR EKREM KARAKAYA’NIN SOSYAL MEDYA METNİ YÜREK YAKTI

Olay, Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi.

İddiaya göre; Hacı Mehmet Akçay'ın annesi, 7 Haziran'da Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın hastasıydı. Hasta, ertesi gün hayatını kaybetti.

 

Olaydan bir ay sonra Hacı Mehmet Akçay, doktorun yanına gidip tartışmaya başladı.

Saldırgan, Karakaya'nın başına tabancayla ateş etti daha sonra aynı silahla kendini vurdu.

 

Yaralanan doktor ve saldırgan ameliyata alındı. Ekrem Karakaya, meslektaşlarının çabasına rağmen kurtarılamadı.

Durumu ağır olan zanlı da hayatını kaybetti. Saldırganın, Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYA METNİ YÜREK YAKTI

Hayatını kaybeden Dr. Emre Karakaya’nın sosyal medya hesabındaki metin dikkat çekti. Karakaya’nın biyografi bölümüne, “Bütün üstünlük egolarının temelinde kesinlikle aşağılık kompleksi yatar. Hayat dediğin nedir ki bugün ezan yarın sela arası kadar.” yazdığı görüldü.

DOKTOR EKREM KARAKAYA KİMDİR?

Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya, kariyerine Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. Daha sonra sırasıyla;

Özel Melikgazi Hastanesi (2011 - 2011)

Özel Avrupa Hastanesi (2011 - 2011)

Özel Dünyam Hastanesi (2011 - 2013)

Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi (2013 - 2020)

Konya Şehir Hastanesi (2020-...) bünyesinde görev yapmıştır.

 

Kayseri Develi’de doğan 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya (47), 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğu babasıydı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), olaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirdi. Açıklamada, “Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir.” denildi.

EditörEditör