GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2023 01:08

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, Konya'dan tüm Yahudilere mesaj verdi

Dünya üzerindeki tüm Yahudilere seslenen Prof. Dr. Erbaş, “Dünyada yaşayan bütün Yahudilere sesleniyorum. Siyonist Hristiyanların kışkırttığı terör devleti İsrail'in katliam yapmasını durdurun" dedi.

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş, Konya'dan tüm Yahudilere mesaj verdi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Konya İl Müftülüğü ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi paydaşlığında, lisans ve lisansüstü öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sunabilmek, ilmi faaliyet tecrübesi kazanmalarına imkan sağlamak amacıyla 1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, açılış programı ile başladı. Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nafiz Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş,İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Türk Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda öğrenci katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Prof. Dr. Öge, “İslam dünyasında gençlik ve din algısı hakikaten önemli bir konu. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum. 9’uncusunu icra edeceğimiz bu sempozyum aslında bizlere yeni bir kapı daha aralıyor. Çünkü gençlik ve din algısı sadece İslam dünyasından ibaret değil, İslam dünyasından da öte büyük bir dünya. Gençlik ve din algısı, bundan sonraki süreçte daha fazla masaya yatırılmalı ki gençlerimiz bu dünyayı tanımalı söz, değer ve bilgi üretebilmeliler” dedi.

Gençlik, Bizim En Büyük Değerlerimizden

Gençlerle beraber olmanın kendilerine heyecan verdiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise, “Heyecanımızın düştüğünü fark ettiğimiz zaman gençler olsa da onlarla otursak diye adeta bir planlama yapmaya gayret ediyoruz. Gençlik, bizim en büyük değerlerimizden birisi. Bizim için bir hazine. Sempozyuma katılan sizler hem Türkiye’den hem farklı ülkelerden bir araya gelmiş geleceği planlayan, tasarlayan ve geleceği tasarlarken inancımızı, İslam ahlakını dikkate alan ve bu şekilde planlamasını yapan gençlerimizsiniz. İşte o zaman gençler değerli oluyor. Dünyada genç sayısı çok ama din, inanç, ahlak, peygamber ve Allah gibi bizim yaratılışımızın gayesi olan bu değerlerden uzak olursa ne faydası var. Hz. Adem’den bu yana insanlığı gözümüzün önüne getirdiğimizde Hz. Adem hem ilk insan hem ilk peygamber. Din algısına aslında buradan başlanmalı. Din o kadar gerekli ki ilk insan aynı zamanda peygamber olarak görevlendirilmiş. Dolayısıyla insanlık her zaman dine muhtaçtır. Bu dinin ismi de İslam’dır” diye konuştu.

Dünyayı, Huzura ve Barışa Her Zaman İslam Dini Kavuşturdu

Tarihte dünyayı huzura ve barışa her zaman İslam dininin kavuşturduğunu ifade eden Erbaş, "Bundan sonra da dinimiz, dünyayı huzura ve barışa kavuşturacak, bunu anlamamız lazım. Hz. Ömer, Kudüs'ün idaresini eline alınca orada bir barış ve huzur ortamı oluştu. Yahudi, Hristiyan, Müslüman, hep birlikte huzur içinde yaşadı. Ondan sonra Kudüs'ün adı 'Darüsselam' oldu" şeklinde konuştu.

Tüm Yahudilere Seslendi

Dünya üzerindeki tüm Yahudilere seslenen Prof. Dr. Erbaş, “Dünyada yaşayan bütün Yahudilere sesleniyorum. Siyonist Hristiyanların kışkırttığı terör devleti İsrail'in katliam yapmasını durdurun. Çünkü sizi tarih boyunca katliamlardan Müslümanlar kurtardı. Yahudileri tarih boyunca Müslümanlar himaye etti. Bunu anlamalısınız ey dünya Yahudileri. Zalim İsrail'i siz de durdurmak için harekete geçmelisiniz. Sizin bugün orada, barış içerisinde yaşamanızı engellemeye çalışıyorlar. İslam şefkati ve merhameti öne çıkaran bir dindir. Dünyayı İslam değiştirecek. Dünyaya iyiliği İslam getirecek. Çünkü dünyanın buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Aileler, Çocuklara Daha Fazla Sorumluluk Vermeli

Din olgusunun değişmediğini, din algısının değiştiğini aktaran Prof. Dr. Cem Zorlu ise, “Din olgusu değişmiyor, algısı değişiyor. Gençlere, ailelerimizin sorumluluk yüklememesi sonucunda, ülkede gençliğin dinamizmini ve enerjisini sağlayan genç sayısı maalesef giderek azalıyor. Filistin’de yaşı 6,7-10,11 olan daha çocuk yaştaki mazlumların ifadelerinde, beyanatlarında, açıklamalarında görüyoruz ki, sorumluluk insanın sırtına binince çocuk yaşlarda da 50 yaşındaki gibi olgunluk içerisinde tavır ve davranış gösterilebiliyor. Benim anne ve babalarımızdan istirhamım çocuklara ve gençlere birazcık daha fazla sorumluluk yükleyerek topluma daha faydalı daha olgun bireyler yetiştirmeye katkı sağlamaları. Sözlerimi Gazze’de terör devleti İsrail’in zulmü altında inleyen Filistinli kardeşlerimin ferahı, selameti, zulümden kurtulmaları ve barışın tesisi temennisi ile bitiriyorum. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. İslam dünyasına ve Filistin’e ferahlık dileyen Türk Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan da, sempozyumun hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Gençlik döneminin insan yaşamının en kıymetli ve en güzel dönemi olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere her alanda destek ve imkan vermeye, yaşam standartlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam ettiklerini ifade etti.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör