GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-08-2022 21:24   Güncelleme : 06-08-2022 15:00

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam İzcileri Dostluk Kampı'ndaki açık alanda hutbe irat etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Konya Kent Ormanı'nda düzenlenen, İslam İzcileri Dostluk Kampı'ndaki açık alanda hutbe irat etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam İzcileri Dostluk Kampı'ndaki açık alanda hutbe irat etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Konya Kent Ormanı'nda düzenlenen, İslam İzcileri Dostluk Kampı'ndaki açık alanda hutbe irat etti, cuma namazı kıldırdı.

Muharrem ayı ve Kerbela konulu cuma hutbesinde Erbaş, Muharrem ayıyla başlayan hicri takvimin, 1444'üncü yılının idrak edildiğini anımsattı.  Erbaş, "Efendimiz, 'Ramazan'dan sonra en faziletli oruç Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur.' buyurarak, bu ayın manevi bereketine işaret etmiştir. Muharremin 10'uncu günü olan Aşure gününde ise bir gün öncesi veya bir gün sonrasıyla birlikte oruç tutmayı ümmetine tavsiye etmiştir." ifadelerini kullandı.

Erbaş, Muharrem ayının, aynı zamanda Kerbela'nın hüzünlü hatırası olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Muharrem, çöllerde bir yudum suyun özlemidir. Ehl-i Beyt aşkıyla dolu gönüllerin, 'Ah Hüseyin'im' diyerek sızladığı bir hasret mevsimidir. Seyyidüşşüheda Hazreti Hüseyin Efendimiz ve beraberindekilerin acımasızca şehit edildiği vaktin gözyaşlarıdır. O Hazreti Hüseyin ki, Resulullah'ın sevgili torunu, Ehl-i Beyti'dir. Rahmet peygamberinin 'Dünyadaki çiçeğim, reyhanım' diyerek bağrına bastığı, cennet gençlerinin efendisi olarak taltif ettiği yiğittir. O Hazreti Hüseyin ki Allah yolunda yüce bir ahlakın ve çağları aşan onurlu bir duruşun mümtaz temsilcisidir."

EditörEditör