Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:49

Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron'la Gazze için iki devletli çözümü görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile İstanbul'da bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'a, Orta Doğu’da kalıcı barış için Gazze’de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-01-2024 16:24
Dışişleri Bakanı Fidan, İngiliz mevkidaşı Cameron'la Gazze için iki devletli çözümü görüştü

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın İngiliz mevkidaşı Cameron'ı Bakanlığın İstanbul Temsilciliğinde ağırladığı belirtildi.
Fotoğrafın da yer aldığı paylaşımda görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cameron'ın Gazze'de sürdürülebilir ateşkes çabaları kapsamında İsrail, Filistin, Katar ve Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilmişti.


GAZZE'DE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'a, Orta Doğu'da kalıcı barış için Gazze'de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, İngiltereli mevkidaşıyla İstanbul'da görüştü.
Dışişleri Bakanlığının İstanbul Temsilciliğindeki görüşmede, başta Gazze olmak üzere bölgesel konular ve ikili ilişkiler ele alındı.
Fidan ve Cameron, 90 dakika baş başa görüşmelerinin ardından, çalışma yemeği formatında heyetler arası görüşmeye geçti.
Dışişleri Bakanı Fidan'ın Orta Doğu'da kalıcı barış için Gazze'de ivedilikle tam ateşkesin sağlanması ve iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladığı görüşmede, NATO kapsamında müttefiklik ilişkilerine de değinildi.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR