GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 18:52   Güncelleme : 05-02-2023 20:37

Derbent Aladağ Kayak Merkezi Yolunda Araçlar Kayarak Refüje Saplandı. Sarıl Arama Kurtarma olay yerindeydi.

Derbent Aladağ kayak merkezi yolunda kar yağışı ve tipi sonucunda bazı araçlar ani fren yapması sonucu kayarak refüje saplandı, araç şoförleri ve yolcular kazayı yara almadan atlattı. Sarıl arama kurtarma olay yerindeydi.

Derbent Aladağ Kayak Merkezi Yolunda Araçlar Kayarak Refüje Saplandı. Sarıl Arama Kurtarma olay yerindeydi.

Derbent Aladağ kayak merkezi yolunda ani kar yağışı ve tipi sonucunda araçlar ani fren yapması sonucu kayarak refüje saplandı, araç şoförleri ve yolcular kazayı yara almadan atlattı. Konu ile ilgili bilgi veren Sarıl Arama Kurtarma Başkanı Abdullah Yağcı:’’ Yoğun kar yağışı olacağı günlerdir yetkili kurumlar tarafından açıklanıyor ancak, beyaz bereketi çok özleyen vatandaşlarımız kayak yapmak için Konya’mızın ilk kayak merkezi olan Derbent kayak merkezine gelmişler. Vatandaşlarımız kayaklarını yaptıktan sonra, derbent kayak merkezinden evlerine dönerken araçları ani frenleme yaparak kaydırmışlardır.

Çok şükür herhangi bir can kaybımız yok, sarıl arama kurtarma olarak biz sahadayız olası kaza ve mahsur kalma durumlarına karşın 7-24 hazırız, çalışmalarımızı tamamen gönüllülük esasına dayanarak yapıyoruz. Sahada ortak çalıştığımız Derbent ilçe Jandarma komutanlığı personellerine ve Derbent Belediye ekiplerine teşekkür ederiz’ ’dedi. Sarıl Arama Kurtarma Başkanı Abdullah Yağcı ayrıca yoğun kar yağışının yaşandığı günlerde özellikle araç sürücülerinin şunlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi: ‘’Kış mevsiminin başlamasıyla araçlara kış lastiği takmak kesinlikle önemli, yoğun kar yağışının olduğu zamanlarda mümkün mertebe yolculuk yapmamak,ertelemek lazım, ama illaki gidilmesi gerekiyorsa da zincir takılmalıdır. Trafikte Yollar karlı ve buzlu olduğu için aşırı hız yapılmamalıdır. Camların buzlanmasına ve buğu yapması görüşü engelleyeceği için arabadaki ısıtıcılar çalıştırılmalıdır. Araç üzerindeki karlar tamamen temizlenmeli, camlardaki karlar tamamen silinmelidir, görüş her şeydir. Tepedeki kar eğer silinmediyse bir fren yaptığınız anda ön cama gelecektir ve görüşünüzü kapatacaktır, bunlara dikkat etmek gerekir. Kaza yapan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor Afetsiz günler diliyoruz.’’

EditörEditör