Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 02:56

Depremlerde kaç bina yıkıldı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 534 bin bağımsız bölümden oluşan 173 bin binanın yıkık ve acil yıkılacak durumda olduğunu açıkladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-02-2023 14:57
Depremlerde kaç bina yıkıldı?

16px;">Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 ilde yaşamı felç edip büyük yıkımlara yol açarken hasar tespit çalışmalarında son aşama geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarına göre bölgede incelemesi tamamlanan 1 milyon 316 bin binadan 173 bini yıkık ve acil yıkılacak durumda.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da yaptığı açıklamada deprem nedeniyle ne adar ağır hasarlı, yıkılmış bina varsa bunların inşasını gerçekleştireceklerini belirtirken, “Son hasar tespitlerde bugün itibariyle 4 milyon 658 bin bağımsız bölümde 1 milyon 316 bin binanın incelemesi, hasar tespiti tamamlanmış durumda. Ve 534 bin bağımsız bölümden oluşan 173 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Ve hasar tespitte de yüzde 80 seviyelerini geçtik. Hasarın yoğun olduğu yerlerde de yüzde 90 seviyelerini aştık. Hatay’ımızda da şu an itibariyle 51 bin binada 195 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Hasar tespitlerinin tamamlanmasına müteakip etap etap konutlarımızın ihalelerini de yaparak sözleşmeleriyle birlikte inşaat sürecini yürütüyor olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

kaynak:bbnhaber

EditörEditör

YORUMLAR