Konya Haberci | Konya Haber Sitesi
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:56

Deprem uzmanı Marmara fay hattını işaret etti İstanbul'a deprem uyarısı yaptı

Beklenen Marmara depremi için İstanbul ve çevresinde dönüşüm çalışmaları devam ederken, yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki korkutan bir uyarıda bulundu. 3 hafta önce Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Moriwaki, Marmara fay hattını işaret ederek "Halen orada güç var. Fazla rahatlamadı" dedi. Moriwaki, 5.1 büyüklüğündeki depremin beklenenden bin kat daha küçük olduğunu dile getirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 09:43   Güncelleme : 28-12-2023 09:51
Deprem uzmanı Marmara fay hattını işaret etti İstanbul'a deprem uyarısı yaptı

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kırklareli'nde düzenlenen "Türkiye'de deprem gerçeği" konferansına katıldı. Kayalı Kampüsü Mühendislik Fakültesinde gerçekleşen konferansta konuşan Moriwaki Marmara depremine karşı uyardı.

Moriwaki, Türkiye'de en büyük depremin 1939'da Erzincan'da 7.9 büyüklüğünde olduğunu ifade ederek yumuşak zeminlerdeki yapıların daha çabuk yıkıldığını anlattı.
Geçtiğimiz günlerde Gemlik Körfezinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin aslında 7 büyüklüğünde beklediklerini belirten Moriwaki Marmara fay hattının rahatlamadığını söyledi.

"BİN KAT DAHA BÜYÜĞÜ BEKLENİYOR"
Moriwaki Marmara Fay hattında hala güç olduğu belirterek, "Marmara'da 7 büyüklüğünde deprem beklenirken 5 büyüklüğünde oldu, arada 2 fark var. Beklenenden bin kat daha küçük, halen orada güç var. Fazla rahatlamadı" dedi.
Depreme karşı Türkiye'de eğitimin olmadığına değinen Moriwaki, Japonya'da eğitimin anaokulunda başladığını aktardı.
Moriwaki, "Ben 32 yıl önce Türkiye'ye geldiğimde 'aman depremi çocuklar duymasın' deniliyordu. Çocuklara depremi oyun gibi anlatarak eğitmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak Sabah 

EditörEditör

YORUMLAR