GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 23:57

Deprem bölgesinde son durum!Ölü ve yaralı sayısı ile ilgili yeni açıklama

Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6'lık depremler nedeniyle Türkiye seferberlik halinde. Depremin vurduğu iller Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana'da OHAL başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da afet bölgesine geldi. Hatay'da açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, 'Yüzyılın Felaketi'nde 9 bin 57 vatandaşımızı kaybettiğimizi bildirdi.

Deprem bölgesinde son durum!Ölü ve yaralı sayısı ile ilgili yeni açıklama

:Merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6'lık depremler nedeniyle Türkiye seferberlik halinde. Depremin vurduğu iller Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana'da OHAL başladı.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan da afet bölgesine geldi. Hatay'da açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, 'Yüzyılın Felaketi'nde 9 bin 57 vatandaşımızı kaybettiğimizi bildirdi. 52 bin 979 kişi ise yaralandı ve 6 bin 444 bina yıkıldı. 13 tabur Mehmetçik de arama kurtarma çalışmaları için afet bölgesinde görevlendirildi.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Sağlık, emniyet, asker olarak tamamıyla toplam görevli sayısı 103 bin 800'dür. Barınma için 1 milyon 60 bin kapasite oluşturuldu." dedi. Depremin vurduğu illerden son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor.Yapılan son açıklamaya göre depremlerde 9 bin 57 kişi vefat etti. 52 bin 979 kişi yaralandı.

İLLERDE SON DURUM

Deprem bölgesinden gelen son dakika haberine göre yaralı nakilleri de hızla gerçekleştirilmeye devam ediyor. Büyük yıkım yaşayan şehirlerimizden Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Adana gibi geniş coğrafyada son durum merak edilirken resmi kaynaklardan açıklamalar geldi.

22.30 Deprem bölgesinde bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş ve Hatay'ın ardından geçtiği Adana'da incelemelerde bulunuyor.

20.30 Deprem bölgesinden açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Sağlık, emniyet, asker tamamıyla sahadaki toplam görevli sayısı 103 bin 800'dür. Barınma için 1 milyon 60 bin kapasite oluşturuldu.

Sahada artçı depremlerin sayısının 790 olduğunu görüyoruz. 66 ülkeden gelen 5 bin 309 arama kurtarma ekipleri sahada. Deprem bölgesinde 5 bin 531 araç ve iş makinesiyle çalışıyor

"KAPALI YOLUMUZ YOK"

Kapalı yolumuz yok. Tüm afet bölgesine kontrolü bir şekilde doğal gaz vermeye başlayacağız. İhtiyacı olan köylere yardımlar helikopter ile ulaştırılıyor.

Geçici barınma alanlarında bulunan vatandaşların sayısı 500 bini geçmiş durumda.

 

DEPREM BÖLGESİNDEN SON DAKİKA VE İLLERDE SON DURUM

19.40 AFAD 10 ilde tahliye toplanma alanlarının listesini paylaştı.

19.00 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen 10 ildeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, istediği illerdeki okullara nakillerini yapacaklarını bildirdi.

18.20 Başkan Recep Tayyip Erdoğan "9 bin 57 vatandaşımız hayatını kaybetti. 52 bin 979 kişi yaralandı. 6 bin 444 bina yıkıldı." açıklamasında bulundu.

Kaynak:sabah

 

EditörEditör