GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2023 00:46   Güncelleme : 08-02-2023 00:57

Deprem Bölgesinde ölü ve yaralı sayısı artıyor! Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay yeni açıklamalar yaptı.

Türkiye, son yüzyılın en büyük depremlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli olmak üzere Gaziantep ve Hatay ile toplam 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremde ölü sayısı 5 bin 894'e yükseldi. 34 bin 810 kişi de yaralandı. Depremle ilgili AFAD ve Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay arama-kurtarma çalışmalarıyla birlikte son duruma ilişkin peş peşe açıklamalar yapıyor.

Deprem Bölgesinde ölü ve yaralı sayısı artıyor! Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay yeni açıklamalar yaptı.

AFAD, 60 bini aşkın personelin deprem bölgesinde görev yaptığını belirtti. Bölgede 7 bin 500 Mehmetçik de bulunuyor. 1500 asker daha afet alanlarına sevk edilecek.  Kahramanmaraş, Gaziantep Malatya, Adana, Osmaniye, Hatay, Osmaniye ve diğer illerdeki son dakika gelişmeler aktarılıyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile birlikte Akdeniz'in belli bölgelerini çok şiddetli bir şekilde etkiledi. Depremin ardından ekipler ilk andan itibaren büyük bir mücadele ile arama-kurtarma ve hasar-tespit çalışmalarını başlattı. Deprem uzmanları, Kahramanmaraş depremi ve ardından yaşanan artçı şokların tarihte örneğinin çok az olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş ve deprem bölgelerinden son dakika bilgileri:

00.40: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Refakatsız çocukların ekiplerimiz dışında hiçbir şekilde başkasına teslim edilmesi söz konusu değil.

00.09: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ölü sayısının 5 bin 894'e, yaralı sayısının ise 34 bin 810 kişiye yükseldiğini açıkladı. Oktay, "60 bin 218 kişi fiilen sahada çalışıyor. Afet bölgesine lojistik anlamda destek verebilmemizle ilgili bize sıkıntı verecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır." dedi.

kaynak:sabah

EditörEditör