GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-10-2023 13:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya programı ertelendi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Angı, "Türkiye Filistin'in yanında olduğunu haykırıyor. Bu haksızlığın sona erdirilmesi için yoğun çaba içerisinde,Yoğun gündem ve temaslardan dolayı Recep Tayyip Erdoğan Bey'in programı ertelendi. " şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya programı ertelendi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Gündemin sıcaklığı Ortadoğu'daki gelişmeler. İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayan büyük bir vahşete dünya şahitlik ediyor. İnsanlık adına üzülüyoruz. 21. Yüzyılda tavırları tüm dünyayı yaralıyor. O coğrafya 70 yıldır acıyı yaşamaya devam ediyor. İnsanlar özgür Filistin umuduyla yaşamaya devam ediyor. Son 18 gündür yaşattıkları vahşet ile binlerce masum insanın kanının dökülmesine neden oldular. Savaşlar derhal durmalı. Masaya oturulmalı. Savaşın kazananı yok. Masum insanlar hayatını kaybediyor.

Dünya 3. Cihan harbine mi gidiyor endişesinin yaşandığı süreçteyiz. Türkiye Filistin'in yanında olduğunu haykırıyor. Bu haksızlığın sona erdirilmesi için yoğun çaba içerisinde. Yoğun gündem ve temaslardan dolayı Recep Tayyip Erdoğan Bey'in programı ertelendi. UCLG Dünya Konseyi programı ile dünyanın dört bir yanından gelen belediye başkanlarına şehrimizi tanıtmak adına önemli bir başarı diye bakıyoruz. Perşembe cuma cumartesi yurt dışında gelen misafirlerimiz şehrimizi tanıma fırsatı bulacak. Sanayi, tarım, kültür sanat şehri olduğumuzun yerinde görülmesi çok önemli. Her hafta veya 15 günde bir bakanlarımız geliyor. Bu Konya'nın şansı. Kabinede Konya kökenli bakanlarımızın olması da yine büyük şans. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin büyümesinde büyük katkıları var" ifadelerine yer verdi.


PROGRAMLAR NASIL OLACAK?
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına değinen Başkan Angı, "Yıl başından itibaren Cumhuriyetimizin 100. Yaşına gittiğini ve 29 Ekim'de de 100. Yıl kutlamalarının olabileceğine coşkulu yapılması ve 2. Yüzyıla girerken bunun alt yapısını oluşturduk ve bu heyecanla 2023 yılına girdik. Ama asrın felaketi 6 Şubat depremleri büyük yıkım getirdi. Filistin'de başlayan meseleler.. Onun etkisiyle büyük kongremiz bile büyük coşku ile geçmedi. Bir tarafta yaşanan acılar var.Hala enkaz altlarından cesetlerin çıkmadığı söyleniyor. Ona göre davranmalıyız. Zaman zaman sınır ötesi operasyonlarımız devam ediyor şehitler veriyoruz. Hangi bayram olursa olsun dini ve milli bayramlar bu milletin kendi bayramı. Ortak kutlanırsa anlamlı. Bu kadar acı varken daha temkinli davranmamız gerekir." şeklinde konuştu

Kaynak bbnhaber 

EditörEditör