GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 16:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!Milyonlar Büyük Filistin Mitingi'nde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Filistin Mitinginde.Tarihi miting Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!Milyonlar Büyük Filistin Mitingi'nde!

İsrail'in Gazze'ye yaptığı insanlık katliamı İstanbul'da milyonların katılımı ile protesto ediliyor. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya önemli mesajlar veriyor.

Cumhurbaşkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Ersin Tatar, saygıdeğer genel başkanlar, değerli kardeşlerim, hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Her birinize Filistin davasına sahip çıktığınız için, şahsım ve milletim adına teşkkür ediyorum.

Bu toprakları bize vatan olarak bırakan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Devletlerimizin kurulmasında ve yaşamasında emeği geçenleri minnetle yad ediyorum.

GAZZE İÇİN KIYAMDAYIZ

Kardeşlerim, sizin bugün burada öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Bugün Gazze için yüreklerimizin yangını cümle aleme haykıracağız. Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız gibi, Gazze için de dün olduğu gibi bugün de kıyamdayız. Maalesef, ülkemin siyasileri içerisinde, Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var, Netanyahu nasıl teröristse Hamas'ta teröristmiş. Hamas nedir, bundan bi haber olan bedbahtlar var. Onlara ülkemde oy atanlar da şu an iyi düşünmesi lazım. Bugün burada yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın inşallah.

Pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Bugün birileri Gazze'yi uzakta, çok uzakta bizimle alakası olmayan bir yer olarak görüyor. Halbuki bir asır önce bu millt için Adana neyse Gazze de oydu. Tıpkı Edirne neyse Üsküp'ün, Kırklareli neyse Selanik'in o olduğu gibi Gazze de vatan topraklarının ayrılmaz sandığımız bir parçasıydı. Çanakkale şehitliğine yolunuz düştüğünde muhakkak gidin. Orada Balıkesirli'nin olduğu gibi, Gazzeli'yle Üsküplü'nün yan yana yattığını göreceksiniz.

kaynak:sabah

EditörEditör