EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-09-2023 08:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli Düzenlemesi Ve Enflasyonla Mücadele Açıklaması

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılarak tarihi bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Emeklilerle ilgili düzenleme hakkında çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Erdoğan "Fazla uzamaz. 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz." dedi. Erdoğan, enflasyonla mücadelede de 2024'ün ilk çeyreğine işaret etti ve "Daha önce yaptık, yine yaparız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli Düzenlemesi Ve Enflasyonla Mücadele Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılarak tarihi bir konuşma gerçekleştirdi. New York'taki zirvede bulunan Başkan Erdoğan burada gazetecilerin sorularını yanıtladı ve önemli değerlendirmeler paylaştı.
ENFLASYONLA MÜCADELE MESAJI
"Özellikle bu dezenflasyon programı kapsamında ondan sonra parasal sıkılaştırma devam eder mi? Ya da enflasyonda belirgin düşüşü ne zaman görebiliriz, sizin bu konudaki öngörünüz nedir?" sorusunu değerlendiren Başkan Erdoğan şunları söyledi: Enflasyonla ilgili olumlu gelişmeler öyle zannediyorum ki önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bunu görmeye başlarız. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde neticesini almaya inşallah başlarız. Şu anda hayırlı işaretler var. Gerek Hazine ve Maliye Bakanım Mehmet Şimşek gerek Hazine'deki arkadaşlar gerekse Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, onlar bu noktada önümüzdeki yılın ilk çeyreği itibariyle olumlu neticeleri almaya başlayacağımızı söylüyorlar. Biz de onlara güveniyoruz, inanıyoruz. Programa yabancıların bakışı da olumlu.
"DAHA ÖNCE YAPTIK YİNE YAPARIZ"
Orta Vadeli Programı açıkladıktan sonra Türk ekonomisine yönelik artan ilgili G20 toplantısında da görmüştük. ABD'de bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti. Bu nedir? Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Hükümetimizin ortaya koyduğu hedeflerin gerçekçi olduğunun ve Türkiye'nin bunlara ulaşabileceğinden kimsenin şüphesi olmadığının kanıtıdır. Biliyorsunuz Orta Vadeli Program'ın çeşitli ayakları bulunuyor. Tüm dünyanın da sorunu olan yüksek enflasyonla mücadele bizim de programımızın ana hedeflerinden biri. Bunu neyle sağlayacağız? Mali disiplinle, yapısal reformlarla ekonomimizi her türlü fırtınaya dayanıklı hale getireceğiz. Biz bunu daha önce yaptık, yine yaparız. Programımızın en önemli ayaklarından biri de yabancı yatırımın ülkemize çekilmesi. Sadece programı hazırlayıp, duyurmak bile yabancı yatırımcılarda iştah oluşturdu. Bu rüzgarı arkamıza alarak hedeflerimize doğru hızla yürüyeceğiz.
EMEKLİ DÜZENLEMESİ EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇECEK
Emeklilerle ilgili düzenlemelerdeki son durum hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, düzenlemelerin fazla uzamadan en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Başkan Erdoğan "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.
ORTA VADELİ PROGRAM VURGUSU
Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak Sabah 

EditörEditör