SİYASET
Giriş Tarihi : 11-01-2023 15:50   Güncelleme : 11-01-2023 16:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü teklifi çıkışı: TBMM üzerine düşeni yapmazsa son söz milletin

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadele konusunda ikiyüzlü tavır sergileyen Batı'ya tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Türkiye'nin terör mücadelesine şaşı bakanlar gerçeği görecek. Avrupa'da yuvalanan terör yandaşlarında karşı tedbir almakta geç kaldıkları her gün tehlike daha da büyüyecektir." ifadelerini kullandı. Başörtüsü için anayasa teklifini de değinen Erdoğan, "TBMM görevini yerine getirmezse son söz millette." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü teklifi çıkışı: TBMM üzerine düşeni yapmazsa son söz milletin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Paris'te PKK yandaşlarının düzenlediği saldırıları örnek göstererek terörle mücadelenin önemine dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Türkiye'nin terör mücadelesine şaşı bakanlar gerçeği görecek. Avrupa'da yuvalanan terör yandaşlarında karşı tedbir almakta geç kaldıkları her gün tehlike daha da büyüyecektir." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Yerel siyasetçilerden medyaya kadar hemen herkes insan hak ve özgürlüklerinden bahsediyor. Dünyanın birçok yerinde insan hakları ve muhafazasıyla ilgili kararlar alınıyor, beyanatlar veriliyor. Tüm bunlar konuşulurken insanların bazı hakları göz göre göre ihlal ediliyor. Suriye ve Filistin'de, Arakan'da bu ihlallerin üzerine hep yenileri ekleniyor.

Gelişmiş diye tabir edilen ülkelerin salgın döneminde sadece kendilerini korumak için hareket etmesini bugün utançla karşılıyoruz. Bu süreçte kendi halkları içindeki dezavantajlı kesimleri dahi hizmet dışında tutan ülkeleri gördük.

Bazı medya kuruluşları ve siyasetçilerin de söylemleriyle bu nefret iklimini körüklediklerine şahit oluyoruz. İfade hürriyeti ksivesi altında kutsallarının aşağılandığı vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Kimi zaman medya kimi zaman siaysetçiler bu toplum kesimleri için İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki hakalrını kullanmak giderek zorlaşıyor.

Gerek insan haysiyetini korumakla görevli kuruluşlar, gerek insan hakları veren kimi ülkeler bu hak ihlalleri karşısında derin suskunluk içerisinde.

Benzer bir durum doğrudan insanımızın hayatına kıymış, sivillere dönük terör eyleminde bulunmuş teröristler için de geçerlidir.

"TÜRKİYE'NİN TERÖR MÜCADELESİNE ŞAŞI BAKANLAR GERÇEĞİ GÖRECEK"

Kısa süre önce Paris'te yaşanan hadiseler bunun en son örneğini teşkil etmiştir. Teröristler sadece sokakları arabaları ateşe vermekle kalmamış. İyi terörist kötü terörist ayrımının yanlışlığını gösteren bu olayların, terörle mücadelede yeni bir dönemi başlatacağını düşünüyorum.

Türkiye'nin terör mücadelesine şaşı bakanlar gerçeği görecek. Avrupa'da yuvalanan terör yandaşlarında karşı tedbir almakta geç kaldıkları her gün tehlike daha da büyüyecektir.

"DİPLOMATİK TEMASLAR MEYVESİNİ VERDİKÇE SURİYE'YE GERİ DÖNENLERİN SAYISI ARTACAKTIR"

Kapımıza gelip ülkemize sığınan hiçkimseyi geri göndermedik. Ülkemizdeki Suriyelilerin ülkeleirne geri dönüşleri güvenli şekilde hızlanmıştır. Briket evler yapmaya başladık. Niye? Bunlar insan değil mi? Kar kışta bu çadırlardan bu insanları kurtaralım istedik.

Türkiye Rusya ve Suriye olarak yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini Suriye'ye geri dönenlerin sayısı daha da artacaktır.

"GIDA VE ENERJİ KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLIYORUZ"

Onca görüntüye, şahide rağmen göçmenlere zulmü reva görenler hakkında maalesef hiçbir adım atılmıyor. Biz insan haklarını sözde değil, elimizi taşın altına koyarak savunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Aynı ilkeli tutumla diğer alanlarla da çalışmaya devam ediyoruz. Karadeniz üzerinden tahıl koridorunu ve esir takası anlaşmasını hayata geçirmek suretiyle milyarlarca insanının hayatını etkileyen gıda ve enerji krizinin çözümüne katkı sağlıyoruz.

Sayın Putin'in biz tahılı gönderebiliriz, sizler de bunun nakliyesini yapıyorsunuz. Biz de nakliyesini yaparız dedik. Bir şart koştu; durumu iyi olan Avrupa ülkelerine değil fakir Afrika ülkelerine bunu gönderelim dedi. Ben de bu teklifi kabul ettim, biz de bunları un fabrikalarımızda una çevireceğiz ve çuvallara doldurarak fakir Avrupa ülkelerine bunları göndermeye biz de varız dedik, süreci başlattık. Şeref bey bir teklifte bulundu; özellikle yaralılar için de bir koridorun açılması. Biz buna varız. Sadece Rusya-Ukrayna değil, aynı şekilde Suriye'den, Azerbaycan'dan, Libya'dan, yaralıları getirmek suretiyle hastaneleri getirip tedavilerini yaptırıp geri döndürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bunları yapmaya devam edeceğiz.

SAVAŞTA YARALILARIN TAHLİYESİ

Rusya-Ukrayna savaşında yaralılar için de bir koridor açılmasına biz varız.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA TEKLİFİ

Öncelikle; Afganistan'da son dönemdeki özellikle başörtülü kızları üniversitelerde, okullarda okutulmasının engellenmesi anlayışını biz gayri islami buluyoruz. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Bu kızlar buralarda eğitim öğretimini almalıdır. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor. Aksine beşikten mezara ilmi tavsiye ediyor.

TBMM görevini yerine getirmezse son söz millette."

kaynak:sabah

EditörEditör