SİYASET
Giriş Tarihi : 08-12-2023 15:53   Güncelleme : 08-12-2023 18:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerel seçim için adayların açıklanacağı tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, MHP ve AK Parti'nin yerel seçimler konusunda müşterek çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024'e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerel seçim için adayların açıklanacağı tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina ziyaretinin ardından yurda dönüşte uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan'a, 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için devam eden çalışmalar soruldu.
Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanım son soru benim. Siyasette AK Parti ile MHP'nin heyetleri, yerel seçimler kapsamında bir araya geliyor. En son toplantılarını da dün yapmışlardı. Buradaki son durum nedir efendim? İşbirliğine gidildiği zaman buradaki çalışmalarda 2019 seçimlerindeki gibi dengeler gözetilecek mi?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
"MÜŞTEREK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"
"2019 yerel seçiminde biz Cumhur İttifakı başlığıyla bir adım atmadık. Ancak bu seçimde durum çok daha farklı. Şu an itibarıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nden ve partimden arkadaşlarımız müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar. Hangi büyükşehirde, hangi illerde, hangi ilçelerde nasıl hareket edeceğiz, meclis üyeliklerinde nasıl hareket edeceğiz, bütün bu konuların hepsini arkadaşlarımız görüşüyorlar.
"ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?"
Öyle zannediyorum ki bu hafta içinde belli bir neticeye varacaklar. Ondan sonra bizim konseyimize getirece
kler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024'e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız."

Kaynak Sabah 

EditörEditör