GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2023 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Emekli zammı ve bayram ikramiyesi artışları sonrası 'Asgari ücrete ara zam yapılacak mı' sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret zammı için çarpıcı bir açıklama geldi. Başkan Erdoğan, 'Asgari ücrete ara zam var' dedi ve tarih verdi. Asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? Emekliye yeni zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: 2023 Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret Ocak 2023 dönemin yüzde 54'ün üzerinde rekor artışla net 8 bin 506 TL brüt ise 10 bin 8 TL oldu. Asgari ücret dönemin kur düzeyi ile 455 dolar seviyesine çıkarak çifte rekor kırdı. Emekliye zam düzenlemesi sonrası 'Asgari ücrete zam olacak mı' sorusu merak ediliyordu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla asgari ücrete ara zam yapılacağını bildirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM TEMMUZ'DA OLACAK

En düşük emekli maaşı yüzde 36 artışla 7500 TL'ye, emekli bayram ikramiyesi de yüzde 82 yükselişle 2000 TL'ye yükseldi. Bununla beraber "Asgari ücret ara zam olacak mı" sorusu gündemdeki sıcaklığını artırdı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacağını ifade etti.

Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiği hatırlatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

EMEKLİYE ZAM İÇİN YENİ BİR DÜZENLEME OLACAK MI?

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldiniz. Emeklilere yönelik bir düzenleme olacak mı?" sorusuna ise Bilgin, "Yaptık işte... Türkiye tarihinde ilk defa bu oluyor. Geçmişe doğru bir inceleyin bakın. Türkiye'de ilk defa en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Bu tarihimizde ilk defa yapılan çok ciddi bir düzenlemedir. Bundan 10 milyon emeklimiz istifade edecektir. Onun için daha yeni bir şey yok." karşılığını verdi.

Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilere kademeli bir artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok." diye yanıtladı.

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLDU?

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde brüt 10008 lira, net 8506 lira olarak belirlendi. Yeni asgari ücret zammı sonrası işveren aylık maliyeti 11759 lira oldu.

Asgari ücret Ocak 2023 döneminde yüzde 54'ün üzerinde artışla TL bazlı rekor kırarken, 455 dolar seviyesiyle de döviz bazlı rekorunu kırdı. (Dönemin dolar kuru: 18,70 TL)

TEMMUZ 2022'DE ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM NE KADAR OLDU?

Temmuz 2022 öncesi asgari ücret 4253 TL olarak uygulanıyordu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası işçi, işveren ve hükümetten oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanarak asgari ücret Temmuz zammı için uzlaşı aradı.

Asgari ücret Temmuz 2022 döneminde yaklaşık yüzde 30 artarak net 5500 TL olarak belirlendi.

 

kaynak:sabah

 

EditörEditör