GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-05-2024 18:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabineyi Topluyor: Ana Gündem Ekonomi ve Kamuda Tasarruf

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni toplayacak. Kabinenin ana gündemine ekonomi ve kamuda tasarruf olacak. İsrail ile ticaretin durdurulması konusu masada olacak. Öte yandan öğretmen atamalarıyla ilgili takviminin de kabine toplantısında netleşmesi bekleniyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabineyi Topluyor: Ana Gündem Ekonomi ve Kamuda Tasarruf

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni toplayacak. Kabinede şu konular ele alınacak…

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİNİN DETAYLARI BELLİ OLACAK

Kabinenin bir diğer önemli ana gündem maddesi ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu atama sayısı ve takvimi olacak. Tekin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte kaç bin öğretmen ataması yapılacağını kararlaştıracak. Toplantı sonrası atama sayısını ve takvimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

STOKÇULUK VE FIRSATÇILAR KABİNENİN GÜNDEMİNDE

2024 yılı enflasyon raporu ve istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümeye yönelik uygulanan ekonomik politikanın çıktıları değerlendirilecek. Fahiş fiyatla ve enflasyonla mücadele Kabine'nin öncelikli gündeminde yer alıyor. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılar da kabinenin önemli başlıkları arasında. Enflasyonu tek haneye indirme hedefi doğrultusunda atılan adımlar ele alınacak. Kamuda yapılan harcamaların azaltılması ve israfın önüne geçilmesi için alınacak ek tedbirler masaya yatırılacak.

9'NCU YARGI PAKETİNİN DETAYLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Hükümetin önümüzdeki günlerde Meclis'e göndermeye hazırladığı 9'uncu Yargı Paketi de kabinede ele alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın son günlerde gerçekleştirdiği ikili temaslar toplantıda geniş yer bulacak.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Yurt içinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları Kabine'nin öncelikli gündem maddelerinden. Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonlar ile bölgedeki son durumun değerlendirilmesi bekleniyor. DEAŞ, DHKPC ve PKK başta olmak üzere ülkenin güvenlik ve huzurunu tehdit eden tüm unsur ve teröristlere yönelik yapılan mücadele değerlendirilecek.

İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI DA MASADA!

Kabine toplantısının gündeminde İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımı önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Gazze'deki son durum, çatışmaların bölgeye yayılma riski, Gazze'ye yönelik Türkiye'nin insani yardım faaliyetleri konu başlıları olarak öne çıkıyor. İsrail ile ticaretin tamamen durdurulması konusu da Kabinede değerlendirilecek.

DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin ardından bölgenin yeniden güçlenerek ayağa kaldırılması için devlet millet ele ele vererek seferberlik başlattı. Asrın felaketinin asrın dayanışmasına dönüştürüldüğü seferberlik kapsamında depremin birinci yıl dönümünde deprem konutlarının teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs seçimlerinin dahi deprem gündemini gölgeleyemediğini ve deprem illerini unutmadıklarını ifade etmiş, şehirlerin inşa ve ihyasına hızla başladıklarını söylemişti. 2024 bitmeden 200 bin konutu hak sahiplerine verilmesi için 7/24 esasına göre çalışıldığı vurgulanmıştı. Bu kapsamda bölgedeki çalışmalar ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

ÖZGÜR ÖZEL İLE YAPILAN GÖRÜŞME DEĞERLENDİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Mayıs'ta CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezinde ağırlanması da masada olacak. Erdoğan, Özel'in gündeme getirdiği konu başlıklarını kabine üyeleri ile paylaşacak.

kaynak:sabah

AdminAdmin