EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-12-2022 10:38   Güncelleme : 08-12-2022 10:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki Bakanla görüştü! Emeklilik için EYT şartları, yaş şartı ne olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi için hareketlilik arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Bilgin ve Bakan Nebati başta olmak üzere ekonomi kurmaylarını taslak çalışmaları tamamlanan EYT yasası gündemiyle kabul etti. Emeklilik için EYT şartları, yaş şartı, sınırı ne olacak? Son kararı Başkan Erdoğan'ın vermesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki Bakanla görüştü! Emeklilik için EYT şartları, yaş şartı ne olacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar için nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı.

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT gündemini görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etti.Artık bu aşamadan sonra EYT şartları ile ilgili açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

EYT SON DAKİKA: YAŞ ŞARTI, SINIRI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT yasası gündemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi kabul etti.Bakan Bilgin'in teknik konularda, Bakan Nebati'nin ise bütçe konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor. "EYT ile emeklilik için yaş şartı, sınırı olacak mı?" konusunda Başkan Erdoğan'ın karar vermesi bekleniyor.Dünde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT İÇİN DOĞRUDAN TALİMAT

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan çalışma tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 1999 düzenlemesi öncesi hakları sigortalıya sağlayacak formül üzerinde yoğunlaşarak çözüm rotasını çizdi. Buna çalışmaya göre EYT'ye tabi olacaklar prim ve sigortalılık süresini doldurduğu anda emeklilik hakkı elde edecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3'LÜ EYT zirvesi! Emeklilikte yaşa takılanlar için kritik tarih belli oldu.

Gelen son dakika haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı EYT taslağı bu şekilde iken gerçekleşen 3'lü zirvede EYT çalışmasında yaş şartı da masaya yatırıldı. Özellikle işveren tarafından gelen talep dikkate alındı. 2 milyon kişinin biranda emekli edilmesinin işveren ve bütçe üzerinde ağır yük oluşturması nedeniyle yaş şartı yeniden gündeme geldi. Kadınlarda 48 erkeklerde ise 50 yaş şartı konuşulan yaş aralıkları oldu.

EYT'DE YAŞ ŞARTI İÇİN SON KARARI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık 2022 tarihinde Kabine Toplantısı'nın ardından vermesi bekleniyor.

kaynak:sabah

EditörEditör