GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-07-2023 08:33

Ciğerlerimiz yanıyor: Konya Karapınar'da binlerce ağaç yandı

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Erozyon Önleme Sahası'nda çıkan yangında, yaklaşık 100 dekar orman alanı zarar gördü, binlerce ağaç yandı.

Ciğerlerimiz yanıyor: Konya Karapınar'da binlerce ağaç yandı

Konya'nın haberleri/karapinar" class="taglink" title="Karapınar Haberleri">Karapınar ilçesinde, Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Erozyon Önleme Sahası'nda çıkan yangında, yaklaşık 100 dekar orman alanı zarar gördü, binlerce ağaç yandı.

Erozyonun neden olduğu çölleşme tehlikesine karşı 1960'lı yıllarda mücadelenin başlatıldığı Karapınar'daki Erozyon Önleme Sahası'nın T-20 mevkiinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bir çiftlikte çalışan işçiler erozyon sahası saha içerisinde dumanlar yükseldiğini görünce durumu İtfaiye ve kurum yetkilileri haber etti. Kendileri de traktör ve işçilerle yangına müdahalede bulundular.

Belediye hoparlöründen yapılan anonslar ve sosyal medya üzerinden vatandaşlardan destek istendi.

Bunun üzerine çok sayıda vatandaş, erozyon bölgesine giderek söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangına Konya Büyükşehir itfaiye ekipleri, Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi çalışanları müdahalede bulundu.

Yangın, uzun süren çalışmalar sonucu, diğer bölgeler sıçramadan söndürüldü. Ağaçlar arasında traktörler ile sürüm yapılarak başka alana geçmesine engel olundu.

İlk yangın alanına gelenler ,Dumanların yükseldiğini görünce önce itfaiyeyi çağırdık sonra kendimiz geldik. Yanan her bir ağaç canımızdı. Geçmiş olsun” dedi.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör