GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-03-2024 23:27

Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!1 kişi hayatını kaybetti!

tanbul, Balıkesir ve çevresinde hissedilen deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Çanakkale Yenice olarak açıkladı. Depremin büyüklüğü 4,9 olarak kaydedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sarsıntının ardından olumsuz bir durumun olmadığını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise deprem sırasında korkudan ikinci kattan atlayan şahsın hayatını kaybettiğini söyledi.

Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!1 kişi hayatını kaybetti!

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38 sıralarında 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), internet sitesinde yer alan bilgiye göre deprem yerin 10,44 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Depremin ardından ilk belirlemelere göre olumsuz bir duruma rastlanmadı.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi X hesabından bir paylaşımda bulundu. AFAD ekiplerinin saha taramalarına başladığını belirten Bakan Yerlikaya, "Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

1 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sırasında korkudan ikinci kattan atlayan şahsın hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakan Koca, "Bu akşam Çanakkale Yenice'de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul'da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun." dedi.

VALİ GÜL: İSTANBUL'DA OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

İstanbul Valisi Davut Gül de "Deprem, İstanbul'dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." açıklamasında bulundu.

kaynak:sabah

EditörEditör