GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 13:11   Güncelleme : 18-03-2023 13:36

Büyük Zaferin 108. Yıldönümü Tiyatro Gösterileriyle Yeniden Canlandırılacak

Karatay Belediyesi, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108’nci yıl dönümünde hafızalara kazınacak bir programa imza atıyor. Büyük zaferin yıl dönümüne özel olarak hazırlanan ve 1 hafta boyunca sürecek programlar başladı. Çanakkale Haftası boyunca yani 22 Mart’a kadar Konya Hükümet Meydanı’nda sürecek programlarda 18 Mart 1915’te zor şartlarda kazanılan zaferin tüm aşamaları ve yaşananlar, kısa tiyatro gösterileriyle sergileniyor.

Büyük Zaferin 108. Yıldönümü Tiyatro Gösterileriyle Yeniden Canlandırılacak

Karatay Belediyesi, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 108’nci yıl dönümünde önemli bir anma projesi gerçekleştiriyor.

Karatay Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından koordine edilen anma programı için Hükümet Meydanı’nda, bin 100 metrekarelik alana içerisi panoramik olarak tasarlanan tarihi bir kale kuruldu. Aynı anda 5 ayrı gösteri için 5 farklı alana bölünen platformda 13 kişilik profesyonel tiyatro oyuncuları, 18 Mart 1915’te zor şartlarda kazanılan Çanakkale Zaferi’ni anlatan kısa tiyatro gösterileri yapıyor.

HÜKÜMET MEYDANI’NDA DUYGU DOLU ANLAR

Tarihin en büyük ve önemli savaş olmasının yanında aynı zamanda Türk tarihinin de en büyük zaferlerinden birisi Çanakkale Savaşı’nı anlatan tiyatro gösterileri, izleyenleri adeta 108 yıl öncesine götürüyor.

Çanakkale Savaşı ile şehadete sevdalı bir milletin kahramanlıklarının anlatıldığı gösteriler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken; Karatay Belediyesi’nin söz konusu projesi, 22 Mart’a kadar devam edecek. Her gün yapılacak gösteriler ve etkinlikler, saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasında Konyalılar tarafından izlenebilecek.

BAŞKAN HASAN KILCA’DAN TÜM KONYALILARA DAVET

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’nci yıl dönümü dolayısıyla hayata geçirdikleri projenin tarihimizin daha iyi anlaşılması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması adına önemli olduğunu belirtti. Başkan Hasan Kılca; “Çanakkale, tarihin en önemli savaşlardan bir tanesi. Bizim için de çok ama çok önemli. Özellikle gelecek nesiller bu büyük zaferin hangi şartlarda ve nasıl kazanıldığını iyi bilmesi gerekiyor. Karatay Belediyesi olarak bizler de böyle bir projenin içerisinde olduğumuz için mutluyuz. Amacımız; Çanakkale’nin ve şanlı tarihimizin daha iyi anlaşılması, gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılmasıdır. Bu vesileyle hayata geçirdiğimiz programlarımıza Konyalı hemşehrilerimizi ama özellikle de tüm gençlerimizi bekliyorum” diye konuştu

EditörEditör