GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-10-2023 08:27

Bölge insanına Mehmetçik ‘umut’ oldu

Suriye’nin kuzeyinde icra edilen Barış Pınarı Harekâtı 4’üncü yılına girerken, Mehmetçik bölge insanı için umudun adı oldu

Bölge insanına Mehmetçik ‘umut’ oldu

Barış Pınarı Harekâtı, 4'üncü yılına girdi. Suriye'nin kuzeyinde 600 yerleşim yerini terör örgütlerinden temizleyen Mehmetçik, bölgedeki insanlar için umut kaynağı oldu. Şanlıurfa'nın hemen karşısında yer alan Rasulayn ve Tel Abyad ilçelerinin, başta PKK/YPG olmak üzere DEAŞ'tan da temizlenmesine yönelik gerçekleştirilen harekâtın 4'üncü yılında her iki ilçe teröristlerden tamamen temizlendi. Barış Pınarı Harekâtı'nda 4 bin kilometrekareden fazla bir bölgede alan hâkimiyeti sağlandı.


GERİ DÖNÜŞLER HIZLANDI
Bölgede tahrip edilen ilçelerin yeniden imarı için harekete geçen Türkiye, ülkemizde bulunan Suriyelilerin topraklarına dönüşünü sağladı. Sağlık, eğitim ve hizmet alanlarındaki yatırımlar sonucu geri dönüşlerle bölgenin nüfusu 250 bini buldu. Harekâtın başından bu yana Tel Abyad gümrük kapısından ülkesine geri dönüş yapanların sayısı ise 35 bine ulaştı.
ÇOK SAYIDA MERKEZ HİZMETE GİRDİ
Terörden temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde, 3 hastane, 10 sağlık ocağı, 2 diyaliz merkezi, fizik tedavi merkezi, kan ve talasemi merkezi, 3 aşı merkezi ile PCR laboratuvarı ve 3 mobil klinik kuruldu. Teröristlerin darbe vurduğu eğitim de yeniden ayağa kaldırıldı.
'GÜVENLİK TEMİN EDİLDİ'
Diyarbakır Memur Sen Başkanı Ramazan Tekdemir: Türkiye'nin başlattığı askeri harekâtın yanında yaptığı diplomatik/akılcı hamleler, Suriye'nin siyasi geleceğinin belirlenmesinde ülkemizi önemli bir aktör konumuna taşıdı. Barış Pınarı Harekâtı ile sınırlarımızın güvenliği temin edilerek ülkemize yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi sağlandı. Suriyeli vatandaşların ülkelerine güvenli dönüşleri için uygun zemin hazırlandı.

Kaynak Sabah 

EditörEditör