Konya Haberci | Konya Haber
HV
27 TEMMUZ Cumartesi 08:00

Benzin ve mazot fiyatlarına çifte indirim geliyor!

BRENT'teki gerilemeler benzin ve mazot fiyatı tarafına da yansıdı. Sektör temsilcilerinden gelen habere göre akaryakıt fiyatları için çifte indirim bekleniyor. Peki benzin fiyatı ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) için ne kadar indirim yapılacak? İndirim sonrası akaryakıt fiyatları ne kadar olacak

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-06-2024 11:01
Benzin ve mazot fiyatlarına çifte indirim geliyor!

6px;">Brent petroldeki gerilemeden sonra akaryakıt fiyatları da geriliyor. 77 dolara gerileyen BRENT, benzin ve mazot fiyatı tarafına da indirim olarak yansıyor. Peki akaryakıt fiyatları için ne kadar indirim geliyor? İşte 6 Haziran 2024 il il benzin ve motorin fiyatları ile birlikte tüm gelişmeler...

AKARYAKITA ÇİFTE İNDİRİM GELİYOR

BRENT'teki yaşanan düşüşlerin akaryakıt fiyatları tarafına ne zaman yansıyacağını merak eden araç sahiplerinin beklediği haber geldi. Benzin ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) için yarından itibaren geçerli olmak üzere indirim bekleniyor.

BENZİN VE MAZOT FİYATI İÇİN NE KADAR İNDİRİM GELİYOR?

Yarından itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatı için 1,25 TL; motorin fiyatları (mazot fiyatı) için 1,21 TL indirim bekleniyor. İndirim sonrası benzin fiyatı İstanbul'da 40,16 TL, Ankara'da 41,11 TL, İzmir'de 41,36 TL olacak. Motorin fiyatları (Mazot fiyatı) ise İstanbul'da 39,18 TL, Ankara'da 40,16 TL, İzmir'de 40,46 TL olacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

BENZİN FİYATI

İstanbul: 41,41 TL

Ankara: 42,36 TL

İzmir: 42,61 TL

MAZOT FİYATI

İstanbul: 40,39 TL

Ankara: 41,37 TL

İzmir: 41,67 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

kaynak:sabah

AdminAdmin

YORUMLAR