GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-12-2022 00:36

Beklenen oldu! Konya'ya nihayet kar geliyor!

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı hava durumu uyarısı kendini gösterdi, cumartesi günü birçok ilde sıcaklıklar 18 dereceleri görürken yeni haftada sıcaklıklar düşecek. Özellikle bugün birçok ilde kar yağışı görülmesi bekleniyor. Konya'da ise yarın bazı ilçelerde karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışlar salı ve çarşamba günü yerini kar yağışına bırakacak.

Beklenen oldu! Konya'ya  nihayet kar geliyor!

Yeni haftada kar yağışı başlıyor. Sıcaklıklar 10 derece birden düşüyor. Özellikle yurdun iç kesimlerinde yarın yer yer yoğun kar yağışı görülecek. Yine yurdun iç kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Karaman, Aksaray ve Niğde'de yağmur şeklinde devam edecek yağışlar Konya merkez ve bazı ilçelerde de etkisini sürdürürken Akşehir, Altınekin, Çeltik, Cihanbeyli, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinde karla karışık yağmur görülecek. 

SALI VE ÇARŞAMBA KAR GELİYOR! 

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'nin tüm ilçelerinde salı günü kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı Konya'da çarşamba günü de etkili olacak. Kar yağışı salı günü Konya ve Karaman çevreleriyle Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olacak. Vatandaşların başta Konya- Antalya kara yolu olmak üzere ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kar yağışı ile birlikte sıcaklıklarda da ciddi bir düşüş görülecek. Sıcaklıklar 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek. Kentte çarşamba gün en yüksek sıcaklık 7, en düşük sıcaklık -6 derece olacak.

EditörEditör