ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 19-11-2023 22:46

Başsavcılık düğmeye bastı: Araç dolandırıcılarına büyük operasyon

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşurma Bürosu’nca araç dolandırıcılığı sebebiyle 65 mağdurun başvurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. 400 Milyonluk vurgun yaptığı tespit edilen dolandırıcılardan 7’si tutuklama talebiyle, 3’ü ise adli kontrol talebiyle olmak üzere 10 şüpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

Başsavcılık düğmeye bastı: Araç dolandırıcılarına büyük operasyon

6px;">Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca araç dolandırıcılığı sebebiyle 65 mağdurun başvurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda A.C., H.C., H.C., E.E., Ş.A., M.D., E.Ş. Y.T., A.Ç., gözaltına alındı. Firari olan S.S.Ö.'nün de yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerin 65 mağdurdan toplamda 400 Milyonluk vurgun yaptığı tespit edildi. Gözaltına alından 10 şüpheliden 7'si savcılık ifadeleri sonrası nitelikli dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken 3 şüpheli ise adli kontrol kararı ile sevk edildi.

BEDELİNİ ALDIKLARI ARAÇLARI TESLİM ETMEMİŞLER

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında başta İstanbul ve farklı illerde faaliyet gösteren dolandırıcıların Filo şirketi olarak hizmet verdiği, sözde araç satışı yaptıkları, bedellerini aldıkları araçları teslim etmedikleri ve mağdurları ucuza araç satma bahanesi ile dolandırdıkları tespit edildi.

KAMU GÖREVLİLERİ ŞİRKETİ AKRABALARININ ÜZERİNE KURMUŞ

Derinleştirilen soruşturma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kamu görevlisi olarak çalışan H.C. ve A.C.'nin CNGZ Filo ve Araç Kiralama Ltd. Şti adlı şirketi eşleri ve akrabalarının üzerine kurduğu, bu şirket üzerinden vatandaşlara araç satışı vaad etmeye başladıkları, araç bedellerinin tamamını peşin tahsis ettikleri, araç sattıkları sözleşmede araçların modelinden başka bir bilgi bulunmadığı ortaya çıktı.

KİRALADIKLARI ARAÇLARI SATMIŞLAR

Dolandırıcıların kiralayarak temin ettikleri araçları satış vaadiyle parasını ödeyen vatandaşlara kiraladıkları, 6 ay ve 6000 km şartını bahane edip 6 sonra da çeşitli bahanelerle araçların devrini gerçekleştirmedikleri ortaya çıktı. Öte yandan birçok müşteriden de fiyat farkı adı altında ekstra ücret talep ettikleri ve toplamda ilk belirlemelere göre 400 Milyonluk vurgun yaptıkları öğrenildi.

kaynak:sabah

EditörEditör