GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-09-2023 21:28

Başkan Uğur İbrahim Altay, Memnuniyet Testinde

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çat kapı bindiği belediye otobüsünde vatandaşlarla sohbet edip yeni otobüslerle ilgili memnuniyet geri dönüşleri aldı

Başkan Uğur İbrahim Altay, Memnuniyet Testinde

Konya’da toplu ulaşımdaki konforun arttırılması amacıyla ulaşım araçları modernize edilip yeni otobüsler şehre kazandırılıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sayıları yıl sonunda 177’ye ulaşacak otobüsler için mini bir kamuoyu yoklaması yaptı. Çat kapı bindiği belediye otobüsünde vatandaşlara yeni araçlardan memnun olup olmadıklarını soran Başkan Altay, aldığı cevap ve dualarla mutlu oldu.

Son 2 yılda yeni otobüs alımlarıyla şehre modern ve çevreci araçlar kazandırıp ulaşımdaki konforu arttıran Konya Büyükşehir Belediyesi her geçen gün şehre yeni otobüs kazandırmaya devam ediyor.

YIL SONUNDA YENİ OTOBÜS SAYISI 177’YE ULAŞACAK

2022 yılında özkaynaklarla tam 127 yeni otobüs alımı yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı içinde 13 solo, 8 körüklü olmak üzere 21 yeni otobüsü daha teslim aldı. Yapılan son alımlardan sonra yeni otobüs sayısı 148’e ulaşırken yıl sonuna kadar 17 solo, 12 körüklü olmak üzere 29 yeni otobüs daha Konyalılara hizmet etmek için yollara çıkacak ve şehirdeki yeni otobüs sayısı 177’ye ulaşacak.

GÜNDE ORTALAMA 265 BİN KİŞİ OTOBÜSE BİNİYOR

Konya gibi birçok ülkeden büyük bir coğrafyada toplu ulaşımı aksatmadan sürdürdüklerini ve bunu uygun fiyatla yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bunun yanında otobüs filomuzu da sürekli olarak yeni araçlarla güçlendiriyoruz. Konya’da her gün yaklaşık 400 bin hemşehrimiz toplu taşımayla seyahat ediyor. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüslerimiz vasıtasıyla hizmet alıyor” dedi.

kaynak:bbnhaber

EditörEditör