GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2024 17:42

Başkan Pekyatırmacı'dan Ramazan ayı mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında Ramazan ayının bolluk, bereket, sağlık ve mutluluk içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Başkan Pekyatırmacı'dan Ramazan ayı mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Ramazan ayı vesilesi ile bir mesaj yayımladı. On Bir Ayın Sultanı Ramazan’ın başlaması dolayısıyla huzur ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirten Başkan Pekyatırmacı; “İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan Ramazan-ı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.Ramazan, omuz omuza kılacağımız namazlarla daralan ruhlarımızın feraha kavuşacağı aydır. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan, Kur’an ve ibadet ayı olduğu kadar yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayıdır. Birlik ve beraberliğin önemini, imkânı olanın olmayanla bölüştüğü lokmanın sevincini bizlere yeniden hatırlatmak için en güzel vesilelerden biridir.Bu ayda, küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakarak herkese karşı hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz.

Ramazan ayı ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Tabi bu Ramazan-ı Şerif'e, Kudüs'teki İsrail katliamları sebebiyle buruk giriyoruz. Umut ediyoruz ki Ramazan ayı vesilesiyle İsrail’in bu kanlı zulmü sona erer ve Kudüs’te gerçekten adil ve ebedi bir barış ortamı vuku bulur. Zira Ramazan, dertlerin deva bulduğu, zorlukların kolaylaştığı bir aydır.

Bu vesile ile Ramazan-ı Şerif, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı'na kavuştursun. Hayırlı Ramazanlar” dedi

EditörEditör