GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2024 17:03

Başkan Mustafa Kavuş, Hizmet Ve Eserle Geçen Beş Yılını Değerlendirdi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, beş yıllık süreçte ortaya koydukları tüm çalışmaları, yatırımları ve projeleri kamuoyuyla paylaştı. Konya Protokolü, siyaset ve basın camiası ve teşkilat mensuplarının katıldığı değerlendirme toplantısında konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçenin dönüşümden kamulaştırmaya, ulaşımdan sağlığa, kamu yatırımlarından eğitime her alanda en parlak dönemlerinden birini yaşadığını söyledi.

Başkan Mustafa Kavuş, Hizmet Ve Eserle Geçen Beş Yılını Değerlendirdi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, beş yıllık belediye başkanlığı görevi süresince Meram’da hayata geçen projeleri, yatırımları ile sosyal ve kültürel alanda ortaya konulan çalışmaları düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Değerlendirme Toplantısı’na Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Mehmet Baykan, Meryem Göka ve Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, muhtar dernekleri başkanları, belediye meclis üyeleri, basın mensupları katıldı.  

BAŞKAN KAVUŞ; “HEM KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİYOR, HEM KENDİ MUHASEBEMİZİ YAPMIŞ OLUYORUZ”  

Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışlarının bir sonucu olan bu bilgilendirme toplantılarını görev süresi boyunca sürekli gerçekleştirdiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, böylelikle hem kamuoyunu bilgilendirmiş, hem de kendi muhasebelerini yapma imkanı yakaladıklarını söyledi. Bu toplantının diğerlerinden farkının yıllık değil beş yıllık bir değerlendirme olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, yüreği bu şehre ve bu şehrin insanına hizmet aşkıyla dolu insanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Sadece belediye başkanlığı görevimde değil, tüm hayatım boyunca Meram’da hayatın merkezinde yer aldım, Meramlıyı hayatının merkezinden yakalamaya çalıştım. Özellikle başkanlıkgörevimle beraber Meram ve Meramlı hemşehrilerim, benim hayatımın tamamı oldu ve tam da merkezinde yer aldı” diye konuştu.    

BAŞKAN KAVUŞ; “YAPTIKLARIMIZLA TÜM MERAMLILARIN DUASINI ALDIK”  

Çerçevesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği eser ve hizmet siyaseti anlayışı ile tevazu, samimiyet, gayret, çaba ve emekle geçen beş yılı geride bıraktığını belirten Başkan Mustafa Kavuş, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir işte ne kadar zaman geçirdiğiniz değil, o zamanı nelerle ve nasıl doldurduğunuz önemlidir elbette. Kıymetli olan geçen beş yıl değil o beş yılda neler yaptığınızdır. Şükürler olsun ki biz, çok şey sığdırdık bu beş yıla… Yeni yatırımlar, atılımlar, yeni ufuklar, yeni stratejiler, açılışlar, temeller ve yeni başlangıçlar gerçekleştirdik. İnsan öncelikli ve hizmet odaklı çalışmalarımızla ilçemize pek çok yenilik kazandırdık. İmardan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal hayata kadar her alanda büyük ve önemli adımlar attık. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirerek ilçemize pek çok yeni güzellik kattık. Nihayetinde, yüreğine ve ihtiyaçlarına dokunduğumuz, yüzlerini güldürdüğümüz, elini sıkıp duasını aldığımız 350 bin kalp biriktirdik. İşte tüm bunlar Meram ve hemşehrilerimle dopdolu geçen beş yılın en kısa ve en net özetidir.”  

Selamlama konuşmasının ardından yapılan faaliyetler ve icraatlar hakkındaki sunumuna geçen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilçenin dönüşümden kamulaştırmaya, ulaşımdan sağlığa, kamu yatırımlarından eğitime her alanda yaşadığı değişimi anlattı.  

BAŞKAN ANGI; “BU ŞEHRE HİZMET EDEN KİM VARSA HEPSİNDEN ALLAH RAZI OLSUN”  

Programda konuşmasına beş yıllık çalışmalarında yakaladığı başarıdan dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür ederek başlayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise yakalanan uyum ve işbirliğinin nasıl büyük çalışmalara temel oluşturduğunun en güzel örneğinin Konya’da verildiğinin altını çizdi. “Bu şehre hizmet eden her kim varsa hepsinden Allah razı olsun” diyen Başkan Angı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye başkanlarımız şehri geleceğe taşımak için büyük heyecan yaşıyor. Bu heyecanda bizlere güzel hizmetler getiriyor. Milletimiz, güzel işleri yapanları hep takdir ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke sevdası ve bu ülkeyi güçlü kılma adına ortaya koyduğu çaba Türkiye’yi ileriye taşıyor. Bunun neticesinde bugün havada milli muharip uçağımız uçuyor. Hayallerimiz bir bir gerçeğe dönüşüyor. İnanıyorum ki, 31 Mart’tabu kadrolar ipi yine göğüsleyecek, şehrimizi ve ülkemizi geleceğe taşımaya deam edecek. Bizler kararlıyız vatandaşlarımız da kararlı bir şekilde yola devam edecek.”  

BAŞKAN ALTAY; “UYUMUMUZ ‘KONYA MODELİ BELEDİYECİLİK’ ANLAYIŞINI İNŞA ETTİ”  

Her seçim döneminin bir muhasebe ve vizyon çizme dönemi olduğunun altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Başkan Kavuş’un sunumunda sadece önemli olanlara yer verdiğini bu hizmetlerin arka planında bunlardan çok daha fazlasının olduğunu yakinen bildiğini söyledi. Sahada birlikte çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altay, “Meram’da, başkanımızın anlattıklarının iki katı daha icraat var. Bizleri diğerlerinden farklı kılan şey ‘hizmet siyaseti’ yapıyor olmamızdır. Çünkü Cumhurbaşkanımızdan bunu öğrendik. Milletimiz için çalışmak ve ortaya iş koymak mecburiyetimiz var. Konya’yı diğer şehirlerden farklı kılan şey birlik ve beraberliğimizdir. Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, bakanlıklarımız, teşkilatlarımız birlikte çalışma kültürünü adeta yeniden inşa etti. Buna da ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışı adını koyduk. Bu modelde şehre herkesin katkısı var. Şimdi, şehrimize yeni şeyler katmak adına yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta en büyük destekçimiz her zaman olduğu gibi yine hemşehrilerimiz. Onlardan aldığımız destek bizler için övünç değil, sorumluluk sebebidir. Bu sebeple yeni şeyler ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Konya Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olacak. Tüm bunlara destek verdiğinden dolayı Başkan Mustafa Kavuş’a teşekkür ediyorum.”  

MİLLETVEKİLİ ÖZBOYACI; “BAŞKAN KAVUŞ’UN İCRAATLARINDAN BÜYÜK GURUR DUYDUM”  

Programa katılan vekiller adına konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da Meram'da doğmuş ve büyümüş bir Meramlı olarak Başkan Mustafa Kavuş’un anlattıklarından büyük gurur duyduğunu kaydetti. Anlattığı icraat, yatırım ve faaliyetlerin her birini dinlemeye değer bir sunum olarak nitelendiren Milletvekili Özboyacı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Meram Belediyesi ve Başkan Kavuş, hayatın her alanına dokunan bir hizmet anlayışını ve belediyecilik örneğini ortaya koydu. Turizmden sağlığa, sosyal yardımlardan kentsel dönüşüme, gençlerden teknolojiye kadar hayatının her alanında vatandaşların hayatlarına dokunan ve hiçbir boşluk bırakmayan muhteşem faaliyetler gerçekleştirdiler. Şunu açıkça söylüyorum ku; bir vatandaş olarak ve bir Konyalı olarak biz belediye başkanımızla gurur duyuyoruz. Allah onlardan razı olsun. Türkiye'nin neresine gitsek ilk örnek gösterilen Konya belediyeleri oluyor. Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Tümb unların arka planında da güzel ve uyumlu bir ekip, teşkilatlarımız ve birlik ve beraberliğimiz var.”

VALİ ÖZKAN; “KONYA VE MERAM BÜYÜK MESAFE KATETTİ”  

Başkan Mustafa Kavuş’un sunumunu samimi ve heyecan dolu olarak nitelendiren Konya Valisi Vahdettin Özkan, hem Konya Valisi hem de Meram’da oturan birisi olarak yapılanlardan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Özkan, “Başkan Kavuş’un çalışkanlığına ve fedakarlıklarına bizler şahidiz. Vatandaşlarımızın, insanlarımızın ihtiyaçlarını esas alarak onların yaşam kalitesini artıran teveccühüne mazhar olmuş pek çok işi başarıyla ortaya koydu. Bizler de bu işin odağında olduk. Konya belediyelerinin yaptığı hizmetler pek çok yerde örnek olarak gösteriliyor. Bu şehrin valisi olarak bende bundan mutlu oluyor, gurur duyuyorum. Konya yatırımlarla büyük mesafeler kat ediyor. Meram Belediyesi de bunlardan biri. Ben özellikle tarihi ve gençlerle ilgili yatırımlarını önemsiyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Çalışmalarının artarak devam etmesini temenni ediyorum”  

Başkan Kavuş’un beş yıl değerlendirme programı çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.  

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un beş yıl değerlendirmesinden satırbaşları ;  

BAŞKAN KAVUŞ; “DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM VE İMAR ÇALIŞMALARINDA YENİ BİR ÇIĞIR AÇTIK”  

Değerlendirme toplantısına Meram Belediyesinin imar çalışmalarında yakaladığı başarıyı anlatarak başlayan Başkan Kavuş, maliyeti ve mahiyeti bakımından şehrin en büyük projelerinden biri olan Şükran Kentsel Dönüşüm çalışmalarında artık son viraja girildiğinin altını çizdi. Projenin bugünkü değeriyle 3 milyar TL’yi aştığını belirten Başkan Kavuş, 7 ayrı etap halinde yürütülen bu dev projenin hızla yükseldiğini ve yakın zamanda hizmete başlayacağını belirtti. Son beş yıl içinde 7,5 milyon m²’lik bir alanda imar planlamasının yapıldığını da söyleyen Başkan Kavuş, yaklaşık 22 milyon m²’de de çalışmaların son sürat devam ettiğini kaydetti. Yine 5 yılda 27 milyon m² alanda 12. Madde uygulamasının tamamlandığını açıklayan Başkan Kavuş, bu kapsamda 28 bin 234 kişiye de tapularının dağıtıldığını belirtti. Bir milyon m²’de çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Kavuş, 2019’da 12 milyon m² olan arsa stoğunu yüzde elli artırarak 18 milyon m²’ye çıkarıldığını ifade etti.  

BAŞKAN KAVUŞ; “DEV BÜTÇE AYIRDIĞIMIZ KAMULAŞTIRMA İLE MERAM YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞUYOR” 

Son beş yıl içinde ilçede güncel değeri ile 2 milyar 72 milyon TL’yi kamulaştırma yapıldığına dikkat çeken Başkan Kavuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Larende Caddesi, Sahibata Mahallesi Rezerv Alanı, Küçük Aymanas Caddesi, Taşcami Uzunharmanlar Caddesi ve daha nice kamulaştırmalarla şehir hem çehre değiştirecek, hem de ulaşımda büyük rahatlığa kavuşacak. Yeni açılan İsmail Ketenci, Kazakistan ve Karabağ, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş Caddeleriyle ve yenilenen caddelerle Meram’da ulaşım artık çok daha hızlı ve çok daha konforlu hale geldi. Ulaşımda konforu artıran bir diğer etken de asfalt ve altyapı çalışmaları. Bu çerçevede 5 yılda yaklaşık 5 milyon metrekare yol asfaltla buluştu. Parke ve bordür için harcanan bedel ise yine güncel bedelle 800 milyon 575 bin TL oldu.”  

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM, TESİSLEŞMEDE PARLAK BİR DÖNEMİNİ YAŞADI”  

Meram’ın tesisleşmede de parlak bir dönem yaşadığına işaret eden Başkan Kavuş, bu kapsamda yapılan tesisler hakkında da detaylı bilgi verdi. Bünyesinde Gençlik Merkezi, yüzme havuzu, emekliler lokali, spor tesisi, ticari alanlar bulunan Konevi Sosyal Tesisi’nin açılışa hazırlandığının müjdesini veren Başkan Kavuş, hizmet vermeye başlayan Lalebahçe Spor Tesisi, Harmancık Kapalı Pazar Alanı, Gazze Sosyal Tesisi, Berlika Spor tesisi, Dere Sosyal Tesisi, Nazmiye Muslu Spor Tesisi, Meram İlçe Halk Kütüphanesi ve 14 Emekli Lokalleriyle ilçede sosyal hayata renk kattıklarını ifade etti. Kafe Meram’ın 8 ayrı şubesiyle sosyal hayata renk katan bir diğer yatırım olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, “Sosyal belediyecilik alanında da örnek hizmetler verdik, vermeye devam ediyoruz. Tenzile Ana Hasta Konuk Evi, Mobil Taziye Araçlarımız, İyi ki Doğdun Bebek Projemiz, Engelli Nakil Aracımız, Akülü Araç Şarj İstasyonlarımızla hemşehrilerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.  

BAŞKAN KAVUŞ; “MEGA’DA HER YAŞ GRUBU İÇİN AYRI BİR PROJE YÜRÜTÜYORUZ”  

Meram Belediyesinin hayata geçirdiği yeni nesil eğitim projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA)’nın, her yıl 75 bin öğrencinin hayatına dokunduğunu belirten Başkan Kavuş, Meram Belediyesinin gençlik projeleri hakkında da şu açıklamaları yaptı; “Ahlaki karakter eğitimini merkeze alarak yeni nesli, yeni nesil eğitim yöntemleriyle tanıştıran ve bilim, sanat, yaşam, doğa, sağlık ve spor eğitimleriyle yeni bir çığır açan MEGA ortaya koyduğu projelerle son beş yılın yıldızı oldu. Hayata geçirdiğimiz E-Spor Merkezi ile ulusal ve uluslararası sportif rekabette oyuncu gelişimini hedefledik. Yazılım Akademimiz yeniyazılımcılar yetiştirmek üzere eğitimlerine başladı. Youtube Akademi ile 16 yaşından büyük gençler ve video üretimi konusunda kendini yetiştirmek isteyen yetişkinlere destek vermek, video içeriği oluşturmak, video çekim teknikleri ve sosyal medya kullanımını içeren eğitimler veriyoruz. Dijital Oyun Tasarım Akademisi’nde ise dijital oyun tasarımı için matematik ve fizik, dijital oyunlar için kod yazımı, sanat tarihi ve görsel algı psikolojisi, dijital oyun mekaniği ve tasarımı, oyun karakter tasarımı eğitimleri almalarını sağladık. Her yaş grubu için ayrı bir proje yürüttüklerini söyleyen Başkan Kavuş, “1. ve 2. sınıflar için Değerler Eğitimi, 3. sınıflar için KOP Doğa Okulu, 4. sınıflar için Trafik Eğitimi, 5. 6. 7. sınıflar için Bilim Kurdu ve 4. sınıftan 8. Sınıfa kadar akademik başarıyı artırma çalışmaları yürütüyoruz.”  

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM KAMU YATIRIMLARINDA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Başkan Kavuş’un basın toplantısında geniş yer ayırdığı bir diğer konuda ilçeye gelen ‘Kamu Yatırımları’ oldu. Yatırımların son beş yılda Meram’a adeta sağanak şeklinde yağdığını ifade eden Başkan Kavuş, konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Başta Çevre, Şehircilik İklim Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere pek çok bakanlığımız ilçemize pek çok yatırım gerçekleştirdi. Bunda bizim gayretlerimizin de etkisi olduğunu düşünoyurm. İşte Millet Bahçesi, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, TRT Uluslararası Film Platosu, Sporcu Yetiştirme Merkezi, Veledrom, Meram Hükümet Konağı, Alaaddin Bulvarı Cephe Rehabilitasyonu, Meram Son Durak Katlı Otopark, Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesi, İsmail Ketenci Caddesi, Aymanas Aile Sağlığı Merkezi gibi yatırımlar Meram’a değer kattı. Meram’ı dertlenen ve tüm bunlar için emek veren herkese teşekkür ediyorum.”  

BAŞKAN KAVUŞ; “YENİ TURİZM DESTİNASYONU ÇOK BEĞENİLDİ”

Meram’ın bu dönemde kazandığı en değerli yatırımlardan biri olan ve 9 noktadan oluşan Yeni Turizm Destinasyonu hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, şu açıklamalarda bulundu; “Anadolu’nun en eşsiz güzellikteki bu gezi-turizm ve tarih aksı Meram Bağları ile başlıyor. Yeni Meram Caddesi ve Yaka Caddesi'nin kesişiminde yer alan 18 bin metrekarelik arazide yapılan çalışma ile tarihi Meram Bağlarını yeniden canlandırdık. Meram Bağı’nın hemen batısında bulunan Dere Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik araziye Meram Belediyesi tarafından kurulan Lavanta Bahçesi, misafirlerine doyumsuz güzellikte anlar yaşatıyor. Konya’da güzelliği ve efsaneleriyle yüzyıllardır cazibe merkezi olan Kızlar Kayası’nı turizme kazandırdık. Aydın Çavuş Seyir Tepesi’ni yeniden projelendirip şehir hayatına kazandırdık. Hemen eteğinde bulunan Tavusbaba Türbesi ve Camii, çevre düzenlemesi ile muhteşem bir güzelliğe kavuştu. Hem mimarisi hem estetik görüntüsü hem de doğal güzelliği ile ender alanlardan biri olan Tarihi Meram Köprüsü, yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Şehir veYaşam Kültürü Müzesi, üç farklı konsepti bünyesinde bulundurmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, ateşli ateşsiz piknik alanlarından çocuk oyun gruplarına kadar bir çok alanda hizmet vermenin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yapan Meram Dutlu Millet Bahçesi bu destinasyonun parçaları oldu.”

 BAŞKAN KAVUŞ; “TÜM BUNLARI YAPARKEN MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEDİK”

Tarih boyunca yeşil ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Meram’ın yeşil dokusunu artırmak adına önemli çalışmaların altına imza attıklarını kaydeden Başkan Kavuş, bu kapsamda son beş yılda ilçeye bir milyon 200 bin m²’den daha fazla yeşil alan kazandırdıklarını ifade etti. Bu dönemde 1 milyon 042 bin bin fidan ve bitki türünü toprakla buluşturduklarını belirten Başkan Kavuş, bunların yanı sıra ilçeye kazandırılan park ve mahalle koruluklarıyla ilçenin yeşil dokusuna önemli katkı sunduklarını belirtti. Yaptıklarının bunlarla sınırlı olmadığını belirten Başkan Kavuş, konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “İlçemize en iyi hizmeti verebilmek adına teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Bizim Meram Buluşmaları ile hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarla uyum içinde çalışıyoruz. Bizim Meram Masası hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyor. Başta Konya Fide olmak üzere her açıdan çiftçilerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Sosyal Yardımlarımızla ihtiyaç duyan ailelerimizin yanındayız. Temizlik ve sıfır atık noktasında Türkiye’ye örnek çalışmalar sergiliyoruz. Tarih ve kültür etkinliklerine ve yatırımlarına ayrı bir önem veriyor, Meram’ı kültür ve sanatın merkezi yapma adına pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Tüm bunları yaparken mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Şu an günü geçmiş hiçbir borcumuz yoktur.  

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM İÇİN EMEK VEREN HERKESE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

Tüm bu başarılı çalışmaların bir ekip çalışması olduğuna vurgu yapan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu sebeple bu çalışmaları özveriyle gerçekleştiren tüm ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Tüm hizmetlerimiz ve projelerimizde yanımızda duran bize ve Meramımıza destek veren başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza ve bakanlıklarımıza, Konya Milletvekillerimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, teşkilatlarımıza, muhtarlarımıza, belediye meclis üyelerimize ve basın mensuplarımıza şahsım, kurumum ve tüm Meram adına şükranlarımı sunuyorum.  

EditörEditör