GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-11-2023 23:17

Başkan Kılca, Sultan Mesut Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Sultan Mesut Mahallesi’ni ziyaret ederek, Muhammed-ül Emin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin koordine ettiği Doğanlar Kur’an Kursu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerini, dernek yöneticilerini ve velileri emeklerinden dolayı tebrik eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Belediye olarak önem verdikleri konuların başında çocuklar ve gençlerin geldiğini söyledi.

Başkan Kılca, Sultan Mesut Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Muhammed-ül Emin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonuyla, Doğanlar Kur’an Kursu’nda eğitim-öğretim gören kadın kursiyerlere ve 4-6 yaş öğrenci ile velilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla buluştu.

Programa Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın yanı sıra Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Muhammed Uğur Kaleli, Mehmet Ali Atiker, Mustafa Karasakal, İbrahim Okkalar, Ali Rıza Kapçı, Muhammed-ül Emin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Aslılar, dernek yöneticileri ile kuran kursunda eğitim gören vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

ÇOCUKLAR BİZİM DEĞERLİLERİMİZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, programda yaptığı konuşmada; Muhammed-ül Emin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Sultan Mesut Mahallesi’nde oldukça başarılı faaliyetler yürüttüğünü ifade ederek, verilen emek dolayısıyla herkese teşekkür etti.

4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini ve velilerini de çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Hasan Kılca, belediye olarak önem verdikleri konuların başında çocukların ve gençlerin geldiğinin altını çizdi.

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA GEREKEN TÜM DESTEĞİ VERİYORUZ

4-6 yaş Kur’an kurslarının markalaştığına dikkatleri çeken Hasan Kılca; “4-6 yaş Kur’an Kursları bir marka oldu. Müftülüğümüze ve hocalarımıza verdikleri emek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın ilk öğrendiği şeylerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler olması oldukça önemli. Bizler de İlçe Kaymakamlığımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, hayırseverlerimizle kurslarımıza, camilerimize elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz ve geleceğin onların elinde parlayacağını çok iyi biliyoruz. Bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ BURADA İYİ İNSAN OLMAYI DA ÖĞRENİYOR

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan da; 4-6 yaş Kur’an kurslarında çocukların dini bilgilerin yanı sıra iyi insan olmayı da öğrendiklerini ifade ederek kursların önemine değindi.

Cengiz Ayhan şunları söyledi; “4-6 yaş grubu çocuklarımızın dinini öğrenerek hayata başlaması son derece önemli. Burada asıl olan çocuklarımıza iyi insan olmayı öğretmektir. Ülkemizde son yıllarda 4-6 yaş Kur’an kursları yaygınlaşmıştır. Umuyoruz ki bu, çocuklarımız ve ülkemiz için hayırlı olacaktır. Burada emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Muhammed-ül Emin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mevlüt Aslılar, dernek yöneticileri ve vatandaşlar da Karatay Belediyesi’nin mahalleye ve bölgeye olan destekleri dolayısıyla Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür ettiler.

EditörEditör