GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2023 00:38

Başkan Kavuş, Deprem Bölgesinden Gelen Misafirleri Devri Alem’de Ağırladı

Meram Belediyesi, depremden etkilenen çocukları aileleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda ağırladı. 3 farklı konsepti bünyesinde bulundurmasıyla Türkiye’de bir ilk ve tek olma özelliği taşıyan parkta minyatür eserleri tanıyan, gerçek boyuttaki dinazorlarla ve masal kahramanlarıyla tanışan çocuklar, düzenlenen etkinlikler ve yemek ikramlarıyla eğlenceli bir gün yaşadılar.

Başkan Kavuş, Deprem Bölgesinden Gelen Misafirleri Devri Alem’de Ağırladı

Meram Belediyesi deprem bölgesinden Konya’ya gelen çocukları aileleriyle birlikte 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nda misafir etti. Bünyesinde 3 farklı konsepti bulundurması sebebiyle Türkiye’de bir ilk ve tek olma özelliği taşıyan parkta minyatür eserleri gezen, T-Rex bölümünde gerçek boyuttaki sesli ve hareketli dinazorlarla birlikte sinema ve masal dünyasının kahramanlarıyla tanışan çocuklar, deprem gündeminden ve travmasından uzak bir gün yaşadılar. Etkinlikler çerçevesinde çocuklara Hacivat-Karagöz, sihirbaz, yüz boyama ve palyaço gösterileri ile yarışmalar düzenlendi. Çocuklar ve ailelerine ayrıca parkın içerisinde bulunan Dino Kafe’de çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BAŞKAN KAVUŞ; “ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜ GÜLSÜN YETER Kİ. BİZ BUNUN İÇİN HERŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da depremzede ailelerin ve çocukların bu mutluluğuna ortak oldu. Ailelerle sohbet eden Başkan Kavuş, çocuklarla birlikte parkı gezerek etkinliklere eşlik etti. Çocukların ve ailelerinin bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden uzak keyifli anlar yaşamasından duyduğu mutluluğu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Ülkece çok büyük bir acı yaşadık. Bu acıyı en çok hissedenler ise çocuklarımız oldu. Biz bu acıyı bir nebze olsun unutturmak için Konya'ya gelen çocuklarımız ve aileleri için 80 Binde Devr-i Alem Parkı’nın kapılarını açtık. Burada hep birlikte depremin psikolojisinden uzak bir gün yaşadılar. Onca yaşananın ardından çocuklarımızın yüzünün güldüğünü görmenin mutluluğu tarif edilemez. Depremin yaralarını el ele vererek en kısa sürede hep birlikte saracak, bu kara günleri hepbirlikte aşacağız" diye konuştu.

EditörEditör