GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-01-2024 00:44

Başkan Kavuş; “2024 Yılı Güzellikler Getirsin”

Acısı ve tatlısıyla, mutluluk veren anıları ya da hüzünlü anlarıyla koca bir yılın daha geride kaldığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 2024 yılının Meram, Konya, Türkiye, İslam coğrafyası ve tüm Dünya için hayırlar, sevinçler ve güzellikler getirmesini temenni etti.

Başkan Kavuş; “2024 Yılı Güzellikler Getirsin”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yayımladığı yeni yıl mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Sevinçleri ve hüzünleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, yeni umutlar ve beklentilerle yeni bir yıla girmenin sevincini ve heyecanını yaşıyoruz.

Geride bıraktığımız 2023 yılı herşeye rağmen ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz adına yine büyük atılımlarla dolu bir yıl oldu. Savunmadan sağlığa, eğitimden şehirleşmeye, ihracattan ithalata, tarımdan sanayiye kadar her alanda büyük adımlar atıldı. Esas itibarıyla 2002 yılında başlayan Türkiye Yüzyılı’nın adı 2023 yılında konuldu. Bu sebeple Türkiye Yüzyılı’nın ilk yılını da bu yıl kutlamış oluyoruz. Geriye dönüp bakıldığında tüm yapılanlar bu sloganın ne kadar değerli olduğu, ne kadar büyük umutlar taşıdığı daha iyi anlaşılacaktır.

2023 yılı ayrıca pek çok acı ve sıkıntıyla yüzleştiğimiz de bir yıl oldu. Özellikle Hatay ve Kahramanmaraş merkezli depremler ile Gazze’de yaşanan vahşet ve yılın son günlerinde gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağladı. Konya ve Meram, bir taraftan şehir vazifelerine devam ederken diğer yandan da deprem felaketlerininin yaşandığı şehirlerde sergilediği dayanışma ile gönüllere dokundu. Aynı şekilde bu şehir her zaman olduğu gibi yaklaşık üç aydır Gazze’de yaşanan siyonist vahşete karşı da kardeşlerinin yanında durmasını bilmiştir. Yeni yılda; tüm acıların son bulması, yerini mutlulukların alması, özgür Filistin’e giden yolda bir kilometre taşı olması ve bu aziz milleti tehdit eden tüm terörist yapıların tarihin çöplüğünde yerini alması en büyük duamızdır.

Meram Belediyesi olarak biz her yeni yılı aynı zamanda bir muhasebe vesilesi olarak görüyoruz. 2023 yılı önceki yıllarda olduğu gibi ilçemiz için altyapıdan üstyapıya, turizmden tarıma, yeni yollar ve caddelerden sosyal hizmetlere kadar pek çok yenilikçi çalışmalara sahne oldu. Tevazu, samimiyet ve gayretle ortaya koyduğumuz çalışmalar, vatandaşlarımızın huzur, konfor ve güven içinde yaşamaları ve standartlarının yükselmesi adına önemli adımlar olarak tarihe geçti. 2024 yılı, bu çalışmaların katlanarak arttığı, daha büyümüş ve gelişmiş, yeni hedeflere, yeni projelere ve yatırımlara koşan Meram’ın yılı olacaktır inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle 2024 yılının ülkemize, milletimize, İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa, sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerimin ve aziz milletimizin yeni yılını en içten duygularımla kutluyorum.”

EditörEditör